Drumelody se vrato sa novim albumom „Freedom of imagination”!

0
76

Ovaj novitet predstavlja nestvarno skladan spoj prirode i tehnologije dovodeći nas u Nov život.

Prema rečima našeg čuvenog artista Dekija Milićevića „Berin Tuzlic aka Drumelody se po mom misljenju svrstava medju umetnike koji se ne libe da pokazu svoju sirinu kroz svoj rad tako da i na njegovom poslednjem albumu Freedom of imagination mozemo da cujemo sklop razlicitih zanrova kroz njegovu specificnu audio prizmu. Odlican posao zaista”-

Nov album predstavio je čaroljom šume, one koja umiruje i živi kroz nas. Tada nema razloga za previše reči. Već samo uživanje u šumskim zvucma. Po tome je nazvao svoj novi spot za microm house traku „Don’t speak”, kako Dejan Milićević kaže- sa jako dobro osmisljenim deonicama i aranzmanom koji zaista slusaoca ostavlja bez teksta, dopada mi se taj momenat gde ne slutim sta je u sledecem paternu vec cekam iznenadjenje. Iskusni house u veoma modernom produkcijskom ruhu i potpuno dance floor friendly.

Privatna arhiva

Ceo album možete pronaći na platformi Youtube-a gde je spotom u šumi velika vrata otvorio „Slobodi maštanja”.

Spot je, po Bernovm rečima, sniman u blizini njegove kuće u Sarajevu tako da nije ni čudo odakle dolazi sva ta magija traka različitih karaktera, koja prosto opija slušaoca. Jednom rečenicom, zasigurno vas neće ostaviti ravnodušnm.

Nakon svega došlo je vreme za šumu. Mnogi su to shvatili konačno razumeli. Šuma daje slobodu i zdravlje – kaže ovaj umetnk.

Deki Milićević je kroz svoju recenziju albuma dao svoje mišljenje.

– Album otvara traka Newland koja je pop electro break moderna numera sa repetitivnim vokalom koji se pojavljuje kao odgovor na electro noize sinteze pracene odlicno programiranom ritam sekcijom. I bas kod pominajanja sirine artista vec druga traka Block je potpuno drugi stil i tu je dominantan old school beat sa tb303 uz koji mozemo da zamislimo klince u Brooklyn-u 80-ih godina proslog veka kako djuskaju break dance uz veliki Boom Box kasetofon, odlican odabir semplova kojima je potuno docarana atmosfera tih vremena. Naredne dve numere Programatic i Radiokiller bih svrastao zanrovski u dub, dub step, bass music sekciju sa primesama noize i jako dobrim programiranjem bass linija, svakako nesto za ukus mladjim generacijama i ljubiteljima novijih trendova u produkciji.

Na pitanje kako dolazi do neobičnih naslova za svoje trake Drumelody kaže da mu pesma nakon kompletnog završetka to sama kaže. Poput trake „Elephant” koja će svakako mnogima privući pažnju, jer, prema Berinovm rečima, tako slon zapravo i živi.

Beogradska publika već je imala u više navrata imala prlike da čuje Drumelody uživo i doživi pravi elektro spektakl uz specifične sntetički elektronske vokale. Na svojstven način, autentično kako samo Berin ume spaja DJ-ing, električni bubanj i vokale stvara jedinstvenu LIVE verziju koju treba doživeti.

Deki je za ovaj album izjavio da su sound i produkcija su po njemu čista destka i sve trake zvuče svetski, Berin je ostao na visini zadatka i ovom prilikom je dao slušateljima jedan odlično upakovan i žanrovski interesantan album.

Zato na sledećem nastupu u Beogradu nikako nemojte propustiti da čujete nešto potpuno drugačije, osetite vibracije koje uvode u „Slobodu maštanja“. I prepustite se plesu užvajući u jedinstvenom performnsu!

Pratite nas na društvenim mrežama
Original Article