U Baru je u toku “kompleksna situacija”, kako je to rekao ministar policije, jer jedan muškarac preti da će aktivirati eksploziv ispred banke.

Kako navode crnogosrki mediji, reč je o muškarcu Edinu Begziću. Policija je evakuisala deo ulice u Baru jer je Begzić kaže da će aktivirati eksploziv ispred NLB banke u tom gradu, saopšteno je CdM-u iz policije.

Begzić je naoružan eksplozivom, pištoljem, molotovljevim koktelima, a pre ovog napada, on je ostavio poruku na Jutjubu.

– Ukoliko je ovaj video ugledao svetlost dana, to znači da sam uspeo u svojoj nameri da preuzmem lopovske filijale NLB banke u Baru. Ova banka je uz pomoć države i njenih institucija ukrala pare od poštenog jadnog naroda i radnika firme Primorka iz Bara davne 2010. godine. Ništa se ne dešava po tom pitanju – kazao je on u video poruci.

On je zamolio političke stranke i političare “da ih ostave na miru” i da “ne postižiu političke poene na njima”.

– Da ste radili svoj posao, ne bismo bili u poziciji u kojoj jesmo – navodi se u poruci koja traje nešto preko 25 minuta.

Begzić je naveo da će NLB banku držati pod kontrolom sve dok ta banka radnicima Primorke ne isplati novac koji im duguje.

“Kompetentne osobe”

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović rekao da je situacija u Baru, gde je dio ulice Maršala Tita jutros evakuisan zbog pretnji muškarca da će aktivirati eksploziv kompleksna, da su jasni zahtjevi i da sa njim pregovaraju kompetentne osobe.

Naglasio je da, zbog toga što je dešavanje u toku, ne može detaljnije da priča o tome.

“Vijestima” je iz Operativno-komunikacionog centra Uprave policije rečeno da je ta osoba prethodno poslovnicu jedne banke oblepila natpisom “Vratite novac koji ste ukrali od radnika Primorke”.

Pripadnici policije trenutno pregovaraju sa njim, a ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović kazao je da je situacija kompleksna. “Tamo su lica koja su kompetentna da se nose sa ovom situacijom”, naveo je Sekulović.

U poslovnici nema nijednog službenika banke.

Begzić je pre početka radnog vremena poslovnice na ulazu poručio radnicima “da se sklone” i da ne ulaze u svoje radne prostorijem javlja portal Feral bar.

Crna Gora ukinula zabranu ulaska Danilu Vučiću, Đuki, Zvezdanu Terziću, Vladi Georgievu…

Izvor: B92, Vijesti

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)