Legenda folk muzike, tik pred koncerte u beogradskoj Areni, osvrnula se na četiri decenije dugu karijeru!

Pevačica Dragana Mirković bila je gošća večerašnje emisije „Amidži šou“.

Muzička legenda ne daje često intervjue, a sada se u razgovoru sa domaćinom prisetila zavidne karijere, koja traje čak četiri decenije.

Pre 40 godina sam počela. Ja računam decembar 1983. Moja prva ploča je izašla u maju 1984. Zato sam htela da koncert u Areni bude u decembru, ali ne grešimo ni sada. Ne znam, iskreno, koliko sam pesama snimila do sada. Moram da priznam da znam sve melodije, ali kad su tekstovi u pitanju tako znam da omanem da nema dalje… – rekla je Dragana i dodala:

Foto: Prntscren Pink TV

 

Slušam neku drugu muziku, ali nisam tip da sedim kod kuće i slušam Draganu Mirković. Rasla sam zahvaljujući deki uz izvornu muziku, a obožavala sam Elvisa Prislija iz filma „Briljantin“. Volela sam nešto sasvim drugo – poručila je pevačica, a onda je progovorila o svojoj humanitarnoj turneji “Do poslednjeg daha“ i predstojećim koncertima u beogradskoj Areni.

Ne radi se o tome da ja neću treću Arenu, već sam odgovorna osoba i previše volim i poštujem svoju publiku i želim da pružim maksimum sebe na prvom, drugom, a na trećem, sa 56 godina, mislim da ne bih mogla. Ja ću posle dve Arene biti mrtva žena. Treća ne dolazi u obzir. Znam svoje mogućnosti i hoću da svi budu prezadovoljni. Ja sam htela samo jednu Arenu, ali su me ubedili za drugu. Prethodna Arena je trajala četiri i po sata. Ja sam htela jednu Arenu da pevam šest sati, ali pokvariše mi plan.

Foto: Prntscren Pink TV

 

– Meni je to nekako bilo „vau“. Od početka je bila moja ideja da turneja bude humanitarna i zbog toga sam odlučila da budu dve. „Srbi za srbe“ je jedna divna humanitarna organizacija. Njih sam pre dve godine upoznala i desila se divna energija. Oni su hteli jednu Arenu, a kada su čuli da sam ja odlučila da radim celu turneju, bili su šokirani. Htela sam da se zahvalim svojoj publici i Bogu na svemu. Kako pokloniti ljubav nego pomoći nekome kome je to potrebno – otkrila je Dragana i progovorila o otkazivanju decembraskih koncerata zbog smrti svekrve.

Foto: Prntscren Pink TV

 

Nije lako, ali nikome nije lako u životu. To prihvatam kao nešto neminovno, nije lako kako se ja osećam, nije lako ni organizatorima jer su dolazili ljudi iz inostranstva da budu na koncertu – poručila je Mirkovićeva.


Novi dečko Milice Todorović otkida na poznate cice: Slab na pevačice i manekenke, odale ga fotke

sledeća vest

Originalni tekst