Izabrani pobednici na manifestaciji posvećenoj narodnoj muzici

Sabor narodne muzike Srbije svake godine iznedri mnogo dobrih pesama, a ove godine u kategoriji „Novokomponovane narodne pesme“ titulu pobednika, po oceni žirija, osvojila je pesma „Krc, krc oraščić“, koju je komponovao Mića Živojinović, a izvela pevačka grupa Zapis.

Foto: Foto Šemus

 

 Ova kompozicija oduševila je i publiku, prema čijem glasanju je bila druga, dok su najviše SMS glasova slušalaca dobila „Vrata ljubavi“, pesma Dragana Dovijarskog koju je izveo Terapija bend, te je zaslužila „Nagradu publike“.

Foto: Foto Šemus

 

Stručni žiri u sastavu Snežana Đurišić, Siniša Vićentijević, Neda Ukraden, dr Zdravko Ranisavljević i Ljubo Kešelj (predsednik), glasao je tako da je drugoplasirana numera „Jana“ Vlade Panovića u izvođenju Ivane Tasić Mitić, a treća je „Hvala ti živote“ Aleksandra Kovačevića, koju peva Ranko Šemić. 
Što se tiče publike, SMS glasovi pokazali su da je treće mesto osvojila pesma „Beogradom priče kruže“ Steve Simeunovića, koju je interpretirao Slobodan Đurković.

Foto: Foto Šemus

 

 
U revijalnom delu druge večeri festivala nastupile su Dragana Mirković i Snežana Babić Sneki, dobitnice nagrade „Nacionalni estradno-muzički umetnik Srbije“, koju dodeljuje Savez estradno-muzičkih umetnika Srbije (SEMUS), koji je, zajedno sa Radio-televizijom Srbije, tvorac i organizator festivala. A, gledaoci su ponovo mogli da čuju i prošlogodišnju pobedničku kompoziciju „Eh, da mogu“, koju je otpevala bivša učesnica „Zvezda Granda“ Aleksandra Ristanović i tako se na velika vrata vratila na estradu.

Foto: Foto Šemus

 

Inače, ovo je bilo prvo pojavljivanje u Beogradu Dragane Mirković posle vesti o razvodu, a pevačica je rekla da joj je ovo najznačajnije priznanje u 40 godina dugoj karijeri.

sledeća vest

Originalni tekst