Producent i aranžer Dragan Stojković Bosanac podijelio je zanimljivu anegdotu o tome da svojevremeno nije vjerovao u pjesmu Ane Bekute, koja se ispostavila veoma uspješnom.

Tako je napravio komplikovanu uvodnu melodiju za tu pjesmu i tim postavio pravi izazov za muzičare.

  • Ima jedna pjesma koja je postala hit, a meni je Ana Bekuta toliko išla na živce kada je došla i rekla: “E, ovo je prava pjesma!” Bio sam nakrivo nasađen u tom trenutku i napravim uvod za pjesmu, takozvani “foršpil” da ga ja sada ne znam odsvirati, samo da ga zakukuljim da ne postane hit – ispričao je Bosanac.

Dakle, radi se o pjesmi “Rano moja”, a još od dana kada je počeo aranžirati i producirati Bosanac ima isti princip rada koji nikada nije promijenio.

  • Jedna pjesma, jedan termin. To i danas radim. Ja produciram pjesme onako kako bih ja volio da pjevam i mogu sve da otpjevam samo u falsetu i uradim dobru pripremu. Pjevač kada dođe u studio on je spreman. Ali počinje zamor. Sjećam se kada smo snimali prvu ploču Bekuti, došla je “napucana”, ja kažem: “Pusti je da otpjeva cijelu ploču pa ćemo sutra nastaviti”. Kada je Ana završila i pitala da li smo završili, ja kažem: “Gotovo, za danas“. I poslije smo snimali osam pjesama, osam dana – objasnio je producent.

Originalni tekst