Fotografija: Igor Pavićević

Nemanja Vidić se dan ranije povukao, tako da protivkandidata nije bilo

Posle gotovo tačno dve godine Fudbalski savez Srbije dobio je predsednika. Dragan Džajić, legendarni as, po mnogima najveći koji je ova zemlja ikada dala, postao je danas novi lider srpske Kuće fudbala na izbornoj Skupštini u Staroj Pazovi.

Izbor je prošao lakše i relaksiranije nego što se očekivalo do juče, jer je drugi kandidat, Nemanja Vidić, još jedno veliko ime Crvene zvezde, srpskog i svetskog fudbala, odlučio dan ranije da povuče kandidaturu, svestan da su mu šanse da pridobije većinu danas minimalne.

Zato su, po starom običaju, delegati u Staroj Pazovi imali lak zadatak, da daju većinsku podršku Džajiću i da najzad postave „glavu“ FSS-a, koji predsednika nije imao od 22. marta 2021. kada je Slaviša Kokeza podneo ostavku. Od tada, pa do danas, Nenad Bjeković je imao ulogu vršioca dužnosti prvog čoveka Saveza.

Na izbornoj Skupštini bilo je prisutno 79 od 85 delegata, s tim što je Mirko Poledica napustio zasedanje pre nego što je počelo glasanje za predsednika. Na kraju je 78 prisutnih fudbalskih „poslanika“ diglo zeleni karton za Džajićev izbor, pa je ispalo da je izabran – jednoglasno. Sednici nije prisustvovao Nemanja Vidić, kao ni pojedini delegati koji su bili viđeni kao njegova podrška.

Dok je Mirko Poledica poručio da se Vidić povukao iz „svima znanih razloga“, Branislav Nedimović, koji je predsedavao sednicom je replicirao:

Bili su demokratski i fer izbori. Postupci uoči izbora su bili legalni, legitimni, a da li neko ima pravo da se ljuti kad gubi, to je u fudbalu normalno“, rekao je Nedimović.

Originalni tekst