Dr Dragan Milić, čija grupa građana je na izborima u Nišu dobila najveću podršku među opozicionim strankama, izjavio je da je pobeda u opštini Medijana „kristalno čista, jasna i nedvosmislena i najavio racionalizaciju opštinskih kadrova“, prenosi N1.

„Opozicija je dobila nekih 60 odsto glasova, a aktualna vlast oko 40 odsto. Dakle, na Medijani će u narednih nekoliko dana ili nedelja biti uspostavljena nova vlast, koja mora dramatično da se razlikuje od vlasti koja je bila do sada“, naveo je dr Milić.

Ono po čemu će se razlikovati od svega što je do sada bilo, dr Milić navodi žestoku racionalizaciju kadrova zaposlenih u opštini Medijana.

„Recimo samo smanjivanjem kadrova koji postoje u dvema komisijama, komisija za praćenje rada javnih preduzeća, verovali ili ne, tamo rade nekih dvadesetak konsultanata, koordinatora i u Kancelariji za mlade gde rade sedam, koji su svi na paušalu, imaćete jednu ogromnu uštedu od preko sto hiljada evra na godišnjim nivoima. Oko 12 miliona dinara je ukupna ušteda u platama koje se neće primati. Dakle to će biti ta prva velika, značajna i dramatična razlika“, navodi.

Narodne pare moraju da se poštuju, smatra dr Milić i dodaje da moraju pravilno i pametno da se koriste bez arčenja i bez bahaćenja.

Post Views: 33

Originalni tekst