Navodni dopis „Elektroprivrede Srbije“, Ogranka RB Kolubara, prošlog meseca se velikom brzinom proširio na društvenim mrežama.

„Oni koji budu uhvaćeni da za vreme radnog vremena puše ili da im puše u kancelariji biće najstrože kažnjeni, jer zdravlje nema cenu“, navedeno je ranije u spornom dopisu.

Navodni dopis „Elektroprivrede Srbije“, Ogranka RB Kolubara, prošlog meseca se velikom brzinom proširio na društvenim mrežama. Kako je ranije rečeno iz EPS, upitanju je falsifikat, a sada je pronađen i krivac.

– U ogranku RB „Kolubara“ sprovedena je interna analiza i pokrenut je disciplinski postupak protiv zaposlenog koji se smatra odgovornim jer je i sam potvrdio da je falsifikovao dopis – kažu za Telegraf.rs iz EPS.

U dokumentu se nalazio potpis lica zaduženog za kontrolu bezbednosti na radu, kao i rukovodioca odeljenja.

Foto: Privatna arhiva/Telegraf

Kako su ranije, povodom navedenog dokumenta, rekli iz „Elektroprivrede Srbije“, u pitanju je falsifikat.

-Dokument je falsifikat dopisa. Ovo nije zvaničan dokument JP EPS, Ogranka RB Kolubara. Nema pečat i nije zaveden u arhivama Ogranka RB Kolubara kao zvaničan službeni dokument. Nadležne službe rade na ispitivanju okolnosti i utvrđivanju okolnosti i utvrđivanju odgovornosti za falsifikovanje dopisa – rekli su nam ranije iz EPS.

Podsećamo, u navodnom dopisu okačenom na zid pisalo je da će Služba za bezbednost na radu „Tamnava Zapadno polje“ vršiti redovnu kontrolu pušenja po kancelarijama „zbog nemilih događaja koji su se desili u zgradi Direkcije PK Bare“.

„Oni koji budu uhvaćeni da za vreme radnog vremena puše ili da im puše u kancelariji biće najstrože kažnjeni, jer zdravlje nema cenu“, navedeno je. Pretpostavka je da se aludiralo na dim koji smeta nepušačima, međutim, post je postao viralan zbog dvosmislenog značenja, piše Telegraf.

Island jedini na svetu uspeo da odvrati tinejdžere od droge alkohola i duvana

Original Article