Košarkaši Dalasa poveli su 3:0 protiv Minesote u finalu plej-ofa Zapadne konferencije u NBA ligi, pošto su noćas pobedili 116:107 i došli na korak od „metla“ protiv ekipe koja je izbacila Nikolu Jokića.

ДОНЧИЋ НИЈЕ ЈОКИЋ! Минесоти спремна метла, само да полете

Foto: Profimedia

Dalas su predvodili Luka Dončić sa 33 poena, sedam skokova, pet asistencija i pet ukradenih lopti i Kajri Irving sa 33 poena i četiri asistencije.

Pi Džej Vašington pobedi je doprineo sa 16 poena i osam skokova, a Derik Džons sa 11 poena.

Serijom 14:3 u završnici utakmice Dalas je ostvario petu uzastopnu pobedu u plej-ofu.

U ekipi Minesote najefikasniji je bio Entoni Edvards sa 26 poena uz devet skokova i devet asistencija i uz šut za tri poena 0/8.

Majk Konli postigao je 16 poena, Džejden Mekdenijels 15, a Karl Entoni Tauns 14 poena uz 11 skokova. Sa 14 poena utakmicu je završio i Naz Rid.

Dalas je sada na pobedu od prvog plasmana u finale NBA lige posle 13 godina.

Četvrta utakmica igra se u noći između utorka i srede, a domaćin će biti Dalas.

Nijedna ekipa u istoriji plej-ofa NBA lige nije ispustila prednost od 3:0.

„Nemojte to čak ni da izgovorite. Ali osećaj je sjajan. Moramo da razmišljamo o narednoj utakmici, moramo da igramo istim mentalitetom. Oni neće odustati. Potrebna nam je još samo jedna pobeda, samo još jedna. Oni imaju sjajan tim i ništa još nije gotovo. Moramo da ostvarimo još jednu pobedu, a ako je ostvarimo, onda će nam trebati i ostale“, rekao je Dončić.

BONUS VIDEO: NOVI LjUBIMAC „DELIJA“: Ovom igraču Zvezde su navijači skandirali pred drugi meč finala

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst