U prvom meču subotnjeg programa osamnaestog kola holandske Eredivizije NEC Najmegen dočekuje Tvente.

ДОМАЋИН ЖЕЛИ У ЕВРОПУ: Твенте циља директан пласман у Лигу шампиона

Foto: Profimedia

NEC Nijmegen je posle jesenje polusezone na osmom mestu na tabeli, sa 22 osvojena boda. Ta pozicija garantuje im plej-of za Ligu konferencija, ali biće veoma teško da se tu i zadrže jer je Eredivizija veoma kompetitivna – razlika između sedmoplasiranog i petnaestoplasiranog tima iznosi samo pet bodova.

Domaći tim može da se pohvali dobrom formom u prethodnom periodu, s obzirom da su posle tesnog poraza od Ajaksa 1:2 upisali tri trijumfa na svom terenu (AZ Alkmar 2:1, Zvole 3:1 i Fortuna Sitard 4:1) uz remi sa 2:2 sa Fejenordom u prvom meču posle novogodišnje pauze. Pored toga, NEC je u sredu obezbedio plasman u četvrtfinale Kupa Holandije.

Tvente iza sebe ima fenomenalnu polusezonu, a ispadanje od Fenerbahčea u plej-ofu Lige konferencija se pokazalo kao dobra stvar, s obzirom da je potpuni fokus prebačen na nacionalno prvenstvo gde ekipi ide odlično. Posle sedamnaest odigranih kola, Tvente je na visokom trećem mestu, sa samo dva boda manje od Fejenorda i direktnog plasmana u Ligu šampiona.

Snovi o šampionskoj tituli su i dalje previše nerealni s obzirom na to da PSV igra fantastično od samog starta i u 17 odigranih utakmica ima isto toliko pobeda.

Sve u svemu, biće ovo duel dve ekipe koje imaju potencijal za visoke domete a na njihovim utakmicama pada u proseku tri i po gola.

NAŠ PREDLOG: 3+ (kvota 1,70)

POGLEDAJTE SPECIJAL KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Originalni tekst