Dolovac: Odgovor države na organizovani kriminal nije započet ni juče, ni slučajno

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac ocenila je danas da je jučerašnjom akcijom hapšenja grupe Veljka Belivuka Tužilaštvo za organizovani kriminal, zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Bezbednosno informativnom agencijom, pokrenulo snažan odgovor kriminalnim grupama koje, kako kaže, pokušavaju da nametnu svoja kriminalna pravila i sistem vrednosti našem društvu.

Zagorka Dolovac Foto: Srđan Ilić
Zagorka Dolovac Foto: Srđan Ilić

Ona je navela da analiza, planiranje i izvršenje odgovora države na organizovani kriminal nije započeto ni juče, ni slučajno, već da su tužioci, policajci i službenici bezbednosti već duže vreme na ovom zadatku, kome su pristupili temeljno i krajnje ozbiljno.

"Prvi rezultati su jasno vidljivi. Biće ih još", poručila je Dolovac ističući da mora biti kristalno jasno da "kriminal, kriminalci i kriminalne grupe nemaju mesta u našem društvu i državi".

Javno tužilaštvo će iskoristiti svako zakonsko ovlašćenje da ih spreči u njihovim kriminalnim namerama, dodala je ona.

Vučić na pitanja Insajdera: Nadležni proveravaju povezanost Veljka Belivuka sa državnim strukturama (VIDEO)

"Svi naši kapaciteti, i ljudski i materijalni, su usmereni samo u jednom pravcu: krivičnom gonjenju kriminalaca i njihovih grupa i staranju da budu osuđeni po zakonu. Naša odlučnost je neumoljiva i jasna", navela je Dolovac.

MUP je juče saopštio da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom i Tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapsili ukupno 19 osoba osumnjičenih da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe počinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo i otmica. Među njima su i Veljko Belivuk i Marko Miljković.

Među 30 lokacija koje je policija pretresla bio je i prostor u sklopu Partizanovog stadiona. Belivuk i ostali trebalo bi danas da budu saslušani u Specijalnom sudu u Beogradu.

Vršilac dužnosti načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Ministarstva unutrašnjih poslova Ninoslav Cmolić danas je rekao da će policija nastaviti dalji rad na prikupljanju dokaza protiv organizovane kriminalne grupe koju je predvodio Veljko Belivuk, ali i svih drugih kriminalnih grupa koje ugrožavaju bezbednost građana.

Izvor: RTV, Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article