Aleksandar Vučić biće nosilac svih lista Srpske napredne stranke u aprilu, saopštila je danas Ana Brnabić nakon sednice Predsedništva SNS-a i zasedanja Glavnog odbora te stranke u Kombank dvorani u Beogradu.

Brnabić je rekla da je jednoglasno odlučeno da SNS na parlamentarne izbore izađe sa listom „Aleksandar Vučić – zajedno možemo sve“, kao i da će prva na listi biti dr Danica Grujučić.

– Vučić je nosilac svih lista, ovo je moto pod kojim izlazimo na izbore, ovo je poruka iza koje svi zajedno stojimo, jer sve ono što smo uradili u Srbiji, uradili smo zajedno sa narodom, možemo da se ponosimo rezultatima i pokazali smo da zajedno zaista možemo da uradimo sve, da Srbija može da postane pobednička zemlja – ocenila je predsednica Vlade Ana Brnabić.

Kandidati za poslanike Srpske napredne stranke na nastupajućim aprilskim izborima biće, između ostalih, glumac Lazar Ristovski, profesor Stojan Radenović, direktorka Instituta za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo Jelena Begović, profesor Žika Bujkić, violinista Jovan Kulundžija, glumac Lepomir Ivković, košarkaš Marko Kešelj, kao i borac sa Košara Ivan Antić, operska diva Nataša Knežević…

Imena koja će se naći na listi SNS potvrđena su na današnjoj sednici Predsedništva i Glavnog odbora.

O ovim imenima se govorilo i prethodnih dana, a neki od poznatih ličnosti su i javno govorili o svojoj odluci da podrže SNS.

Direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju Danica Grujičić rekla da SNS podržava na ovim izborima zato što za 40 godina ne pamti period da se više ulagalo u zdravstvo.

– U poslednjih sedam godina razvoj državnog zdravstva ide krupnim koracima napred, i to pre svega zahvaljujući Ministarstvu zdravlja i državi – istakla je ona.

Podsetila je da su izgrađenje tri kovid bolnice, Klinički centar u Nišu, te da se grade nove zgrade UKC Srbije i Vojvodine, a u toku su pripreme za izgradnju Tiršove 2.

Dodala je da su nabavljeni gama i iks nož, dvadesetak najsavremenijih skenera, magnetnih rezonanci, obnovljene mnoge bolnice….

I operska pevačica, profesorka solo pevanja i aktivistkinja Nataša Tasić Knežević će na narednim izborima stati uz Srpsku naprednu stranku. Od januara 2018. godine je solistkinja u stalnom angažmanu Opere Srpskog narodnog pozorišta.

Violinista Jovan Kolundžija je još 2020. godine, uoči prethodnih izbora, rekao da je prihvatio poziv da bude na izbornoj listi SNS jer smatra da vlast ima najbolju nameru i da su pomaci vidljivi.

Doktorka Jelena Begović, direktorka Instituta za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo, rekla je da je učešće na predstojećim izborima za nju veliki izazov, ali da je dobila veliku podršku ljudi u SNS i predsednika Vučića lično.

– Mene interesuju nauka i obrazovanje. Oni postaju stubovi u ozbiljno razvijenim državama. To postaje ekonomska kategorija.

Poznati matematičar, profesor Stojan Radenović rekao je da je poziv dobio lično od Vučića.

– Aleksandar Vučić je naš predsednik izabran na demokratskim izborima. Zvao me je direktno iz Njujorka. Pomislio sam da je bio siguran da sam nešto dobro uradio u životu. Priznajem da je taj poziv za mene zaista mnogo značio. Zašto nije zvao nekoga od onih koji ga samo kritikuju, a ne rade dobro ni posao za koji im država plaća? Snishodljivosti nije bilo, možda malo treme. Ali izvinite, predsednik je predsednik. I on je jedan, a nas matematičara, istraživača je dosta. Ali eto pozvao je mene. Neka njega zbog toga kritikuju – rekao je nedavno Radenović.

Stav glumca Laze Ristovskog o podršci SNS poznat je još od 2017, kada je oslučio da podrži ovu stranku.

– Danas sam ovde da izrazim svoj ljudski i građanski stav. Došao sam da javno kažem da ću glasati za Aleksandra Vučića. Danas smo svi ovde da dokažemo da postoji samo jedna, a ne pet Srbija. Nema građanske, bez seljačke Srbije, ima samo jedna Srbija, čiji će predsednik biti Aleksandar Vučić – rekao je Ristovski 2017.

Izvor: Nova/ N1

Šta sam to rekao? Aleksandar Šapić u epizodi Zamislite

Original Article

(Visited 2 times, 1 visits today)