Jedan od dvojice kalifornijskih doktora koji su među petero optuženih za smrt zvezde serije „Prijatelji“ Metjua Perija od predoziranja priznao je krivicu za ilegalnu distribuciju ketamina.

Mark Čavez izjasnio se o krivici na Okružnom sudu SAD-a u Los Anđelesu. Pri izricanju presude mogao bi da dobije i do 10 godina zatvora.

Još jedan doktor optužen u ovom slučaju, Salvador Plasensja, izjasnio se da nije kriv, kao i suoptužena Džasvin Singa, poznata kao „kraljica ketamina“.

Perijev lični asistent koji je priznao da je ubrizgao lek Periju, i navodni posrednik koji je rekao da je nabavio ketamin od Singe, već su se izjasnili krivima za optužbe koje im se stavljaju na teret.

Vlasti kažu da je Plasensja u porukama Čavezu koliko naplatiti Periju za lek napisao: „Pitam se koliko će ovaj moron platiti“.

Plasencia je prepisao ketamin Periju i  nabavio asistenta koji mu je lek ubrizgavao, prema sudskim dokumentima.

Peri je umro u 54. godini u oktobru 2023. od „akutnog učinka“ ketamina i drugih faktora zbog kojih je izgubio svest i utopio se u đakuziju, prema obdukciji iz decembra 2023, prenosi N1.

Glumac je javno priznao decenije zloupotrebe raznih supstanci, uključujući i godinama u kojima je glumio Čendler Binga u hit televizijskoj seriji iz 1990-ih „Prijatelji“.

Post Views: 69

Originalni tekst