PREDSEDNIK Srbije, Aleksandar Vučić je tokom današnje sednice SB UN, posle sramnog izlaganja Vjose Osmani, pokazao fotografiju žrtve OVK, mlade Marije Mirić koja je silovana i ubijena pred svojom majkom. O njoj je svojevremeno govorio i blaženopočivši mitropolit Amfilohije.

ДОК СУ МАРИЦУ СИЛОВАЛИ МАЈКУ ТЕРАЛИ ДА ГЛЕДА: Овако је митрополит Амфилохије за живота говорио о Марици чију је слику Вучић показао на СБ УН

Foto: Prinstkrin

– Tuga i jad me obuzmu svaki put kada se setim svega što je bilo 1999. na Kosovu. Prošlo je 20 godina, ali sećam se svega, i onih nesrećnih koje smo sahranili na groblju Pećke patrijaršije. Pred očima mi se javi jadna Marica Mirić, devojka koju su četvorica Šiptara silovali, a njenu majku držali i terali da to gleda, pa je pred majkom i ubili. Bilo je među italijanskim oficirima čestitih ljudi, pa su nam javili da se to desilo. Mi smo došli, pokrili je ćebetom i tako je sahranili iza Pećke patrijaršije. Pored nje smo sahranili jadnu staricu, koju su Albanci takođe zaklali tog dana. U Goraždevcu su tada ubijena deca, mnogo užasa je bilo. To ne sme da se zaboravi i ja sam pokušao to što sam video i doživeo da opišem u svoje četiri knjige „Novo kosovsko raspeće“ – naveo je svojevremeno mitropolit Anfilohije.

Mitropolija crnogorsko primorska

Podsećamo, bolesnu i nepokretnu Maricu su Albanci 1999. pred majkom obeščastili. Onda su je zaklali.

Foto: Printskrin

BONUS VIDEO

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst