thumbnail

Gost novog izdanja emisije „Dok anđeli spavaju“ autorke Marine Rajević Savić je ambasador srpske trube – Dejan Petrović, poznat širom sveta po izvođenju srpske tradicionalne muzike koju često kombinuje sa modernim elementima.
Rođen je u selu Duboko kod Užica, sin je poznatog trubača Milovana Mića Petrovića i pripadnik četvrte generacije trubača u svojoj porodici. Prvu trubu Dejan je dobio u šestoj godini, u osmoj je prvi put zasvirao na pozornici, a već kao dvanaestogodišnjak je imao svoj mladi orkestar.
Na Saboru trubača u Guči 2006. godine postao je najmlađi dobitnik „Majstorskog pisma“, najprestižnije nagrade na ovom takmičenju. Višestruki je osvajač svih nagrada na Saboru u Guči, među kojima je i nagrada „Prva truba sveta“, a sa svojim bendom ima četiri diskografska izdanja.
═══════════════
Kultna emisija „Dok anđeli spavaju“, koju već duže od tri decenije uređuje i vodi Marina Rajević Savić, obrađuje životne priče ekskluzivnih gostiju iz različitih sfera društva. Plejlista ► https://bit.ly/3dULiYx
Za sve najvažnije vesti, komentare i analize posetite naš sajt ► https://rs.sputniknews.com/
U moru informacija treba izabrati pravu.
Želite prvi da saznate vest, ne sumnjate u njenu tačnost i ispratite najbitnije događaje u svetu koji utiču i na naše živote? Interesuju vas mišljenja najeminentnijih stručnjaka iz širokog spektra oblasti i komentari na sve goruće teme? Pronađite to na Sputnjiku.
▌GOVORIMO ONO ŠTO DRUGI PREĆUTKUJU▐
Sajt „Sputnjik Srbija“ ► https://rs.sputniknews.com/
Pratite nas na društvenim mrežama:
Fejsbuk ► https://www.facebook.com/rs.sputniknews
Tviter ► https://twitter.com/rs_sputnik
Instagram ► https://www.instagram.com/sputnik_srbija/
Telegram ► https://telegram.me/SputnikSrbija

https://www.youtube.com/watch?v=ZlojUUd-fQAOriginal Article

(Visited 6 times, 1 visits today)