SUDAR sa istinom bio je bolan u Zagrebu. Vaterpolisti nisu ostvarili cilj, ni na trećem zaredom evropskom prvenstvu nisu se domogli pobedničkog postolja, tako da im je sutrašnja (15.00) utakmica za sedmo mesto na šampionatu Starog kontinenta u hrvatskoj prestonici sa Rumunijom više pripremna za SP od 5. do 17. februara u Dohi, gde će podeliti preostale četiri karte za Olimpijske igre u Parizu.

ДОХА ПОСЛЕДЊА ШАНСА ЗА ПАРИЗ 2024: Ватерполисти Србије играју са Румунијом, али већ се окрећу Светском првенству

FOTO: M. Vukadinović

– Ne možemo da budemo zadovoljni krajnim plasmanom. Ali, utakmice u razigravanju za plasman su jako bitne za nas. Potrebno nam je što više mečeva da se uigramo, da budemo zajedno. Očekuje nas brzo SP. U Dohi želimo da popravimo utisak, da osvojimo medalju i da se plasiramo na Olimpijske igre koje su krajnji cilj ove generacije – ističe za sajt VSS centar Đorđe Lazić.

„Delfini“ su u nedelju uveče saznali da će im rival u grupi C na SP biti i Crna Gora, s kojom će se sastati u drugom kolu, 7. februara. Pre toga, u prvom kolu, 5. februara odmeriće snage sa Japanom, a u trećem, 9. februara sa SAD. Pobednik grupe plasiraće se direktno u četvrtfinale, a drugi i treći razigravaće za plasman među osam sa ekipama iz grupe D (Mađarska, Italija, Rumunija, Kazahstan). Jasno je da primarni cilj izabranika Uroša Stevanovića prvo mesto i ulazak među osam, koji bi najverovatnije značio da je izvađena karta za Pariz. Po nekim procenama deveto, možda čak i 10. mesto donosi olimpijsku vizu.

Valja napomenuti da su plasman na Igre izborili su Mađarska, Grčka, domaćin Francuska, SAD, Australija, Japan i JAR. Osmu vizu izvadiće pobednik večerašnjeg finala na EP, Hrvatska ili Španija. Bez vize u Dohu osim Srbije iz Evrope putuju i Italija, Crna Gora, Rumunija i Hrvatska ili Španija. U Dohi igraju za olimpijsku vizu bore se još Kina, Brazil i Kazahstan.

U Zagrebu su na površinu isplivale sve mane naših vaterpolista. Naročito je protiv Mađarske i Grčke bilo vidljivo da ekipa nema sigurnost u trenucima kada se lomi rezultat, da teško igraju pod pritiskom, da nedostaje hrabrosti u ključnim trenucima, pa i agresivnost. Naši imaju dve nedelje da podignu formu za Dohu. Jer, u grupi im neće biti lako ni protiv jedne ekipe i moraće da izvuku sve najbolje iz sebe ukoliko žele da ostvare glavni cilj.

– Osećaj nije prijatan, ali nam protiv Rumuna treba ozbiljan pristup, da pružimo maksimum u ovom trenutku. Ovde nismo ispunili očekivanja, uvek je medalja cilj. Verujem da je ovo put koji treba da prođe ekipa da bi bila prava. Nadam se da ćemo u Dohi biti bolji nego u Zagrebu – naglašava Nikola Lukić.

RASPORED

Sutra

Za 7. mesto

Srbija – Rumunija 15.00

Za bronzu

Mađarska – Italija 16.30

Za 5. mesto

Grčka – Crna Gora 18.30

Finale

Hrvatska – Španija 20.15

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst