(Beta) – Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je danas u Banjaluci ocenio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić postigao je veliki uspeh time što je sinoć u Savetu bezbednosti UN izneo stavove Srbije o Kosovu koji su bili „konkretniji i jasniji nego ikada do sada“.

„Videli smo (kosovskog premijera) Aljbina Kurtija koji je pokušavao da kamuflira stvari pod neke univerzalne vrednosti, poput ljudskih prava koje u poslednjih nekoliko godina niko više ozbiljno ne doživljava“, kazao je Dodik novinarima.

Ocenio je da su Kurtijeve „floskule propale, jer je svima jasno da vrši nasilje nad Srbima kako bi ih proterao sa Kosmeta“ i „svet to mora da razume i učini nešto po tom pitanju“ i da očekuje da prestane nasilje nad Srbima na Kosovu.

Dodik je rekao da Srbija „mora da vodi računa o miru i stabilnosti i onome za šta se opredelila, a to je da su Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije“.

„I mi u RS računamo da stavovi koje je Srbija iznosila u svojim stategijama i programima, govore o tome da je u ekstremnim okolnostima ugrožavnja našeg naroda bilo gde Srbija spremna da se angažuje, a to smo videli i u govoru i odlučnosti Vučića“, kazao je predsednik RS.

Post Views: 30

Originalni tekst