Foto: EPA-EFE/SZILARD KOSZTICSAK HUNGARY OUTSrpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da Predsedništvo BiH nije razmatralo uvođenje restriktivnih mera prema Ruskoj Federaciji, navodeći da su druga dva člana – Željko Komšić i Šefik Džaferović čak odbila da se o ukrajinskoj krizi uopšte i raspravlja u Predsedništvu, javila je Radio-televizija Republike Srpske.
„Onda je potrebno znati da u BiH ne postoji odluka nadležnog organa za uvođenje restriktivnih mera prema Ruskoj Federaciji. Predsedništvo BiH je po Ustavu nadležno za spoljnu politiku BiH, a ne Savet ministara, kako pokušava da sugeriše bošnjački član Predsedništva Šefik Džaferović“, rekao je Dodik, upitan da prokomentariše Džaferovićevu izjavu da traži od Saveta ministara da sprovede restriktivne mere Moskvi.
Predsedništvo BiH saopštilo je danas da su ambasadori Evropske unije (EU) i članica G-7 zahvalili Bosni i Hercegovini za pridruživanje rezoluciji Generalne skupštine UN o osudi ruske agresije na Ukrajinu, ..Original Article