Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik objavio je da je proces koji se protiv njega vodi pred Sudom BiH zbog nepoštovanja odluka visokog prestavnika Kristijana Šmita „farsa“ i da je reč o „izmišljenom postupku“, prenosi N1.

„Ceo svet zna da je proces koji se vodi pred neustavnim sudom farsa. Mnogo je onih koji danas likuju nad tim što im je jedan stranac, bez ikakvih stvarnih ovlašćenja, obezbedio da predsednik Republike Srpske dođe na izmišljeno ročište u izmišljenom postupku“, napisao je odik na društvenoj mreži X.

On je naveo da „likuju i pojedinci u Srpskoj“, i da je to „njihovo junaštvo“.

„Ne sude oni meni, nego koriste silu da se obračunaju sa Srpskom. Zahvalan sam svim ljudima koji su mi pružili podršku i što razumeu koji je smisao ovog cirkusa, to me dodatno ojačalo da istrajem u svemu onome što radim i da nastavim još jače da branim srpske interese“, naveo je Dodik.

Ističući da je zahvalan „svima u Srbiji i prijateljima Srpske koji su uz Srpsku u trenucima najvećih pritisaka“, Dodik je ocenio kako su „plaćeni lobisti u strahu šta će se desiti kada dođe Tramp.“

„Niko i ne pomišlja da će biti drugačije, jer znaju da je to jedina šansa za Ameriku“, naveo je Dodik, uz ocenu da se „svet menja“, a da „Republika Srpska zna da osluškuje i prati i donosi najbolje odluke za svoj narod“.

„Nećemo dozvoliti razaranje institucija i bezvlašće. Hteli su da stvore nered, da raspakuju Dejton. Jedini problem na tom putu im je Srpska i zato gledamo ovu farsu. Slušamo iste floskule o poštovanju suvereniteta, koji tako lako gaze kada im odgovara. A Srpska je pokazala svoju odlučnost, kao i svi njeni predstavnici i moć naroda ne može i neće nikada pobediti nikakva sila, pa čak ni ona američka“, napisao je Dodik na društvenoj mreži Iks.

Originalni tekst