PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da predsedavajući Predsedništva BiH Denis Bećirović zloupotrebljava tu funkciju i da, kako je naveo, nastavlja da „širi laži o Republici Srpskoj“.

ДОДИК: Бећировић злоупотребљава функцију, наставља да шири лажи о Републици Српској

FOTO: Tanjug

On je komentarišući današnji susret Bećirovića sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom u Londonu rekao da su „oni koji slušaju te njegove gluposti postali gori od njega, ne pitajući ga ni za legitimitet, ni da li on uopšte može da iznosi bilo kakve stavove u ime državne zaednice BiH, sastavljene od dva ravnopravna entiteta“.

Dodik je izjavio i da bošnjački političari, iz bilo koje partije da dolaze, nastavljaju politiku bivšeg lidera muslimana u BiH Alije Izetbegovića i pokušavaju da privatizuju BiH, a da time, po njegovim rečima, samo doprinose rušenju dejtonske BiH i Dejtonskog sporazuma, prenosi Srna.

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović razgovarao je s kancelarom Savezne Republike Njemačke Olafom Šolcom u okviru samita Evropske političke zajednice u Velikoj Britaniji, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Prema saopštenju, Bećirović je na sastanku ukazao na navodno antidejtonsko i antiustavno delovanje organa vlasti u BiH entitetu RS, kao i, kako se navodi, „sve otvorenijem uplitanju Republike Srbije u unutrašnje odnose u Bosni i Hercegovini“.

Tokom razgovora Šolc je potvrdio snažnu podršku nezavisnosti, suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine, i naglasio je da je neprihvatljivo bilo kakvo ugrožavanje Dejtonskog mirovnog sporazuma, navodi se u saopštenju, preneo je Klix.ba.

(Tanjug)

BONUS VIDEO – TAJNO ORUŽJE RUSKOG RAKETNOG SISTEMA: JARS izvodi vežbe kamuflaže i kontradiverzije

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst