Regionalna konferencije o trendovima u telekomunikacijama i medijima –  Digital 2024 održana je u prostorijama Privredne komore Srbije u Beogradu, tom prilikom po drugi put dodeljenje su i Digital Awards, nagrade najboljima iz oblasti medija, telekomunikacija, marketinga, PR-a, ICT-industrije i digitalnih inovacija. Pored 15 standardnih kategorija o kojima je odlučivao stručni Žiri, dodeljenja je i jedna specijalna nagrada.

Žiri je odlučivao u sledećem sastavu, Violeta Jovanović, NALED, Ivan Stanković, Communis, Marija Matić, Direct Media, Slavimir Stojanović, dizajner, Danijela Rakić, Srpska asocijacija menadžera, Jelena Medaković, direktorka Muzeja grada Beograda, Zoran Torbica, Adria Summit, Biljana Jotić, direktorka Muzeja primenjene umetnosti, Dušan Jovović, multimedijalni umetnik i Željko Tomić, SPK „Privrednik“

Nagradu u kategoriji “Najbolja kampanja na društvenim mrežama” dobila je kompanija MK Mountain Resort, za kampanju „Na visini savršenstva“, a nagradu je primila Svetlana Kostić, direktorka marketinga i komunikacija kompanije.

Nagradu za Najbolju kampanja na radiju dobila je kompanija LimundoGrad, za kampanju “Ponudi manje i Kontraponuda”a nagradu je u ime kompanije primila Dunja Stojković.

Nagrada za Najbolju onlajn kampanju uručena je kompaniji Pernod Ricard i agencijama Direct Media i New Media Team za kampanju “AMALFI TERRAZZA – Malfy Gin & Tonica donosi duh Amalfi obale u Beograd i Podgoricu” a nagradu su primili Ana Zlatanović, Senior Brand Manager, Pernod Ricard Serbia & Montenegro, Vanja Dimitrijević, Account Lead, Direct Media, Boris Krstić, Account Manager, Direct Media i Ksenija Vučković, Digital Marketing Manager, New Media Team

Nagradu za Najbolju kampanju na TV-u dobila je kompanija SBB, za kampanju “Kada imaš izbor, biraš SBB”, nagradu je primila Minja Jugović Janjić, marketing direktorka kompanije.

Nagradu za Najbolju kampanju u printu dobila je kompanija Generali osiguranje, za kampanju “Multilav osiguranje – Kreiraj život kreiraj osiguranje“, u ime kompanije nagradu je primila Iva Pavlov  iz Direkcije za odnose sa klijentima i marketing kompanije.

Nagradu za Najbolju outdoor-kampanju osvojila je kompanija OTP banka Srbija i agencije Publicis, Cafe commuticaitions i Direct Media, za kampanju „OTP Junior kartica (debitna kartica za decu od 11 do 18 godina)“. Nagradu je primio Ljubiša Egelja, direktor odeljenja za marketing i komunikacije OTP banke.

Nagradu za Najbolju domaća TV-seriju osvojila je serija „Azbuka mog života“, Contrast Studios, a nagradu je na svečanom uručenju nagrada primila Jelena Bajić Jočić, rediteljka i kreatorka serije „Azbuka našeg života“.

Nagradu za Najbolji domaći film osvojio je film “Pored tebe”, nagradu je primio Stevan Filipović reditelj filma.

Nagradu za Najbolji domaći film sa internacionalnom distribucijom dobio je film “Čuvari formule”, nagradu je primio profesor Goran Milašinović, pisac romana “Slučaj Vinča” po kome je film rađen i saradnik na scenariju filma.

Nagrada za Najbolju domaću informativnu TV-emisija (televizija) dodeljena je emisiji “Dnevnik” Nove S, u ime laureata nagradu je primio Slobodan Georgiev, News director televizije.

Nagradu za Najbolju domaću zabavnu emisiju na televiziji osvojio je televizijski prenos koncerta na Tašmajdanu povodom 100 godina Radio Beograda – pod nazivom „Iz veka u vek”, nagrada je uručena Zorani Bojčić, zamenici direktora Radio Beograda.

Nagradu za PR menadžera godine osvojila je Vera Vuković, PR menažerka British Motorsa.

Nagradu za kreativnost i pristojnost u komunikaciji na društvenim mrežama dobio je glumac Milan Marić.

Nagradu za najkreativnije vođenje društvenih mreža osvojila je kompanija United Media – TV Nova, nagradu je u ime kompanije primila Anja Radovanović.

Specijalnu nagradu za najkretivniju digitalnu kampanju osvojila je kompanija Telekom Srbija za kampanju “Generacijske razlike” a nagradu je primila Una Zabunov, šefica Službe za digitalne marketing komunikacije, Telekoma Srbije.

Čestitamo dobitnicima Digital nagrada i radujemo se budućim laureatima.

Post Views: 35

Originalni tekst