Vozač Ferarija Šarl Lekler rekao je da uživa u ogromnoj prilici da od naredne sezone bude timski kolega i upoređuje se sa sedmostrukim svetskim šampionom Formule 1 Luisom Hamiltonom.

ДОБИО САМ ПРИЛИКУ ДА УЧИМ ОД НАЈБОЉЕГ: Леклер једва чека долазак седмоструког шампиона

Foto: Profimedia

Hamilton će napustiti Mercedes i od naredne sezone prelazi u Ferari, što je neočekivan potez najuspešnijeg vozača svih vremena sa 103 pobede i jedan od najvećih transfera u istoriji Formule 1.

– Luis je najuspešniji vozač u istoriji Formule 1 i to što mogu da vozim isti bolid kao Luis, za mene je, prvo, ogromna prilika da učim od najboljeg ikada, kao i ogromna motivacija da pokažem za šta sam sposoban – rekao je Lekler kako piše „Skaj“.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

On je rekao da se lepo slaže sa britanskim vozačem.

– Imamo sjajan odnos. Mnogo poštujem Luisa i sve što je postigao i ovo će definitivno biti ogroman trenutak u mojoj karijeri da se trkam protiv Luisa, radeći zajedno da vratimo Ferari u vrh -rekao je Lekler.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Foto: Profimedia

Lekler se smatra jednim od najbržih vozača Formule 1 kada se radi o rezultatu jednog kruga.

– Svi imamo naše specijalnosti, svi imamo vrline i slabosti. U Luisovom slučaju, prilično sam siguran da ima vrlo malo slabosti, ali definitivno mogu da učim iz njegove snage i biće super zanimljivo – dodao je vozač iz Monaka.

Lekler i Hamilton se često mogu videti kako zajedno provode vreme pored staze uoči trka.

– Pomešano. Možda malo o tome kako je sada u Ferariju i gde su, ali o tome baš malo pričamo pošto je on i dalje 100 odsto fokusiran na ovu sezonu u Mercedesu, pa naravno da ne možemo još da razgovaramo o svemu. Ali u pripremama za sledeću sezonu možda o našim zajedničkim interesovanjima i ostalom – rekao je on.

Sezona u Formuli 1 nastavlja se za vikend u Austriji.

BONUS VIDEO Nadal se priprema za Olimpijske igre – Pariz 2024

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst