KURTIJEV samozvani predsednik Opštine Zvečan iz redova Demokratske partije Kosova (DPK) Iljir Peci razrešio je danas svoju zamenicu Slađanu Pantović.

ДОБИЛА ШУТ КАРТУ: Пеци сменио Слађану Пантовић са места заменика председника Општине Звечан (ФОТО)

Foto: Printskrin/Fejsbuk/ Slađana Pantović

Peci je na Fejsbuku objavio da je ovu odluku doneo, jer kako je naveo, “zamenica predsednika opštine nije izvršavala svoje dužnosti, prekoračila je ovlašćenja i nije služila građanima opštine”.

– Uprkos tome, nastaviću da radim i služim na osnovu svojih obaveza, dužnosti i nadležnosti kao gradonačelnik svih građana opštine Zvečan, bez razlike – napisao je Peci na svom profilu.

Slađana Pantović je jedina iz srpske zajednice učestvovala na vanrednim lokalnim izborima na severu 23. aprila, kao kandidat za predsednika Opštine Zvečan.

Na tim izborima, na kojima je izlaznost bila oko 3,5 odsto i koje su Srbi bojkotovali, dobila je samo pet glasova.

Pantović se juče, dan pre razrešenja sastala sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem, sa kojim je, kako je navela na Fejsbuku razgovarala o “budućim projektima i investicijama u opštini Zvečan, kao i o produbljivanju saradnje između opštine i centralnih vlasti u Prištini”. 

Demokratska partija Kosova je inače prethodnih dana raskinula koalicionu saradnju sa Kurtijevim Samoopredeljenjem u dve opštine, Gnjilanu i Podujevu.

Lider DPK Memlji Krasnići danas je zatražio vanredne parlamentarne izbore kao izlaz iz krize koju je izazvao Kurti. 

BONUS VIDEO: Kurtijevi policajci ponovo ušli na teritoriju centralne Srbije

(Kosovo onlajn)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst