Pjevačica i nekadašnja učesnica šoua „Hikad nije kasno“ Živka Spasić, koja je prije tri dana preminula u porodičnoj kući u Mrčajevcima, posljednjih pet godina provela je bolujući od teške bolesti – karcinoma pluća.

Uprkos hemioterapijama i jakoj volji da pobijedi opaku bolest, na žalost je izgubila najvažniju bitku, a neposredno pred smrt snimila je poruku i zamolila sina Voju Spasića da je objavi nakon što premine.

Njen sin je rekao da snimak svakako neće objaviti, ali je tekstualnu poruku, njenu posljednju poruku podijelio.

Poruka je snimljena u decembru 2022. godine, u 1.45 ujutru, a u kojoj Živka moli svoje najdraže da nastave da žive i da na dan njene sahrane ne nose crninu i to samo iz jednog razloga.

-Dragi prijatelji, rođaci i svi znani i ne znani, ovu bitku sam na žalost izgubila… Ali poruka je da čovjek dok može da živi i da brine o sebi, treba da živi. Kada to više ne može, onda je besmisleno sve, ne treba živjeti i mučiti okolinu i svoje najdraže uništavati. Ne treba se oblačiti u crno, nego u bijelo i reći HVALA BOGU ŠTO TE JE UZEO I PODARIO TI NEKI LJEPŠI ŽIVOT. Volim vas sve, čuvajte se i čuvajte zdravlje prije svega, a sve ostalo će biti. Hvala mom doktoru Milošu što mi je produžio život za ovih pet i po godina – glasi poruka pjevačice i profesorice u penziji koja se do posljednjeg dana borila.

Podsjetimo, Živka je dugo vodila bitku sa rakom pluća koji se čak dva puta vraćao.

(Express/Grand)

Originalni tekst