Bazeni na Spensu su pušteni u rad 14. januara 2022. Kako bi se grad na neki način odužio građanima što bazeni nisu radili tako dug vremenski period građanima je omogućeno da do kraja aprila besplatno korišćenje bazena.

Podsećamo vas da je sanacija bazena na Spensu počela 20. maja 2020.godine i trajala je gotovo dve godine. Najpre zbog zagađene vode, potom zbog rekonstrukcije a nakon toga zbog popravki jer se ispostavilo da su radovi od 130 miliona loše izvedeni.

Izvođač radova je pokrio popravku loše izvedenih radova, ali se i dalje ne zna koliko je to koštalo.

Kako za Luftiku kažu iz PR službe JP,,Sportski i poslovni centar Vojvodina“ od 14. januara 2022. godine zatvoreni bazeni SPENS-a rade prema novom rasporedu, koje je odobrila Uprava za sport i omladinu Grada Novog Sada.

Od navedenog datuma, do kraja aprila građani će koristiti bazene bez nadoknade.

Bazeni rade u sledećim smenama:

Smene radnim danom:

6.30-7.30 (za poslovne ljude)
od 9:30 do 11h
od 11:30 do 13h
od 16:30 do 18h
od 19:30 do 21h

Smene vikendom:

od 9 do 10:30h
od 11:30 do 13h
od 14 do 15:30h
od 16:30 do 18h
od 19 do 20:30h

Spens - smene

U PR službi takođe navode da je radi bezbednosti kupača i kao jedna od mera protiv pandemije COVID 19 ograničen broj kupača na 200 po jednoj smeni.

Svakodnevno na blagajni bazena, koja se nalazi ispred ulaza na bazene posetioci preuzimaju besplatne ulaznice.

Najvažnije pravilo je jedan posetilac uzima jednu ulaznicu. Ovo pravili ima izuzetak ako odrasla osoba uzima ulaznicu za decu. U tom slučaju može da preuzme i više ulaznica.

Dalje navode da se ulaznice izdaju samo pre smene koja je na rasporedu. Ne može se unapred rezervisati tj. uzeti pre podne ulaznica za večernju smenu.

Najposećenije smene

Najposećenije smene su od 11.30, 16.30 i 19.30 radnim danom, kao i sve smene vikendom, kada se iskoriste sve ulaznice po smeni tj. 200 ulaznica.

Prve dve smene radnim danom od 6.30 i 9.30 imaju oko 150 ulaznica po smeni.

Sat vremena pre početka smene počinje podela ulaznica.

Spens - karte

Kompleks zatvorenog i otvorenog bazena na SPENS-u ima 10 sportskih svlačionica tj. za kolektivno korišćenje i 30 kabina za presvlačenje, koje koriste građani prilikom dolaska na građanske smene.

Poslednja smena je radnim danom je u 19.30 a vikendom u 19.00 sati.

Temperatura vode

Pošto sportske organizacije, plivački klubovi koriste natkriveni bazen na SC Sajmište, a ovaj bazen isključivo građani, postoji mogućnost da temperatura u bazenima bude viša nego ranije: u velikom bazenu je 28,5 a u malom bazenu skoro 30 stepeni C.

Iz PR službe kažu da je interesovanje građana veliko , kao i da se pohvalno odnose prema renoviranom bazenu, svlačionicama, toaletima, tuševima.

Što je i za Luftiku potvrdilo nekoliko korisnika bazena koje smo danas zatekli.

Plan novosadske vlasti je da u narednom periodu bazeni na Spensu, otvoreni i zatvoreni, budu samo za građane,natkriveni bazen na Sajmištu će biti namenjen plivačkim klubovima i tokom leta građanima, dok će bazen na Slanoj bari biti za treninge Vaterpolo kluba „Vojvodina“ i imaće nekoliko građanskih smena.

Dodajmo i da bi Novi Sad tokom 2022. godine trebalo da počne da gradi i bazenski kompleks u Futogu, koji bi pre svega bio namenjen građanima.

Da li će se to zaista i realizovati ostaje da vidimo.

Plivačica Mina Mastilović o bazenu na Spensu: Ovo ni Potemkin nije mogao da zamisli

Original Article

(Visited 2 times, 1 visits today)