Đurina Varoš, Srpska Crnja, na granici sa Rumunijom u Banatu, Badnje veče dočekala je veličanstveno, uz mnoštvo meštana u porti pravoslavnog hrama, preko puta kuće u kojoj se rodio jedan od najvećih pesnika srpskog romantizma, uspešan slikar i boem.

ЂУРИН ДУХ УЗ МЕШТАНЕ: У Српској Црњи обележени Бадњи дан и Бадње вече

Foto: Opština Srpska Crnja

– Po tradiciji, u porti se okupi veliki broj žitelja Srpske, ali i Nove Crnje i okolnih mesta, Badnjak gori u čast svih naših velikana – kaže Dragan Daničić, zamenik predsednika opštine Nova Crnja, koji je uz predsednika Vladimira Brakusa, prisustvovao liturgiji i ceremoniji paljenja Badnjaka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

90 DANA BEZ ODGOVORA: I dalje nema rezultata obdukcije za Stefana, Bojana i Igora - Priština i dalje krije kako su ubijeni Srbi u Banjskoj

90 DANA BEZ ODGOVORA: I dalje nema rezultata obdukcije za Stefana, Bojana i Igora – Priština i dalje krije kako su ubijeni Srbi u Banjskoj

PUNIH 90 dana prošlo je od tragedije u Banjskoj, 24. septembra, kada su u sukobu sa takozvanom kosovskom policijom stradala trojica Srba – Stefan Nedeljković (31) iz Zvečana, Igor Milenković (50) i Bojan Mijailović (30) iz Leposavića. Stefan, Igor i Bojan sahranjeni su nakon šest dana agonije kroz koje su prošle njihove porodice. Međutim, njihova agonija tog dana nije završena – tri meseca kasnije, oni i dalje ne znaju kako su stradali njihovi najmiliji – rezultata obdukcije ubijenih Srba još uvek nema, a nema ni naznaka da će ih uskoro biti.

27. 12. 2023. u 07: 00

Originalni tekst