Betadanas 09:09

Đurić: Svaka srpska ambasada je mala kancelarija za Kosovo i Metohiju 1foto (BETAPHOTO/MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA SRBIJE)

Ministar spoljnih poslova Marko Đurić izjavio je danas da „neko mora da odgovara“ za terorističke pretnje upućene na adrese ambasada Srbije u Austriji i Nemačkoj, kakve je zatim dobila i ambasada u Bernu. „Naše institucije su u kontaktima sa tim zemljama, naša konzularna predstavništva i naši građani su bezbedni“, rekao je Đurić za RTS.

On je kazao da za pretnje upućene srpskim ambasadama, osim osobe „koju su odabrali da vrši te pretnje“, moraju da odgovaraju „i oni čija politika dovodi do toga“ da se ekstremizam uvodi kao metod političkog pritiska.

„Terorizam je oduvek odraz nemoći i odraz svesti da se gubi tlo pod nogama. Nas ovo neće ni zaplašiti ni sprečiti u našem delovanju. Nećemo se povući pred terorom, naprotiv, ujedinićemo se“, rekao je Đurić.

Đurić, koji je i bivši direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju, je rekao da će „svaka srpska ambasada i konzulat biti mala kancelarija za Kosovo i Metohiju“, povodom zastupanja državne politike o tom pitanju.

Ministar spoljnih poslova je kazao i da se u narednom periodu očekuje poseta „čitave plejade najvećih zvaničnika“, kao i da „gotovo svakodnevno“ predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovara sa evropskim i svetskim liderima.

„Za Srbiju je članstvo u EU jedan od strateških prioriteta“, zaključio je Đurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Povezane vesti

Najnovije

Politika

Originalni tekst