Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić sastao se sa specijalnim američkim izaslanikom za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom sa kojim je razgovarao o procesu dijaloga Beograda i Prištine, kao i planovima za jačanje bilateralne saradnje Srbije i SAD u svim oblastima.

– Razgovarali smo o procesu dijaloga Beograda i Prištine, kao i planovima za jačanje bilateralne saradnje Srbije i SAD u svim oblastima.

Tokom sastanka, posebno sam ukazao na svakodnevno šikaniranje kome je izložena srpska zajednica na Kosovu i Metohiji. Diskriminatorni, nedemokratski i često nasilni pritisak na Srbe, i pokušaj stvaranja razdora između Beograda i partnera u EU i SAD jedina su politika Albina Kurtija. Preneo sam uverenje da takva politika nema budućnost. Beograd ostaje čvrsto opredeljen za mir, saradnju i politiku budućnosti., naveo je Marko Đurić na Tviteru.

Разговарали смо о процесу дијалога Београда и Приштине, као и плановима за јачање билатералне сарадње Србије и САД у свим областима.

Током састанка, посебно сам указао на свакодневно шиканирање коме је изложена српска заједница на Косову и Метохији. Дискриминаторни,… pic.twitter.com/j7lwzYhAt0

— Марко Ђурић (@markodjuric) September 13, 2023

Originalni tekst