Đukanović prihvatio poziv Krivokapića na sastanak

Predsednik države Milo Đukanović prihvatio je poziv za sastanak na koji ga je pozvao predsednik Vlade Zdravko Krivokapić, potvrđeno je TVCG iz kabineta Predsednika.

Beta/Bojana Čupić: Milo Đukanović
Foto: Beta/Bojana Čupić / Milo Đukanović

Osim predsedniku države Milu Đukanoviću, Krivokapić je uputio poziv i predsedniku Skupštine Aleksi Bečiću i potpredsedniku Vlade Dritanu Abazoviću.

Tema sutrašnjeg sastanka je funkcionisanje institucija u uslovima kohabitacije i funkcionisanje Saveta za odbranu i bezbednost.

Zakazivanje sednice usledilo je nakon što je predsednik odbio potpisati Predloge odluka za razrešenje načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore general-majora Dragutina Dakića i general-majora Rajka Pešića.

Đukanović je, kako je najavljeno iz njegovog Kabineta, rekao da će sazvati sednicu Savjeta za odbranu i bezbednost, jer je, kako se navodi, praksa da o takve odluke donose svi članovi tog tela.

Đukanović je odbio da potpiše više zakona usvojenih na sednici Skupštine održanoj 29. decembra prošle godine, kao i neke od odluka nove Vlade.

Izvor: RTCG

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article