Muzičar Đorđe David, jedini roker u žiriju takmičenja Zvezde Granda otkrio je kako je doživljavao Brenine pjesme na početku karijere i zašto je iako ne sluša folk muziku, otišao u Sava centar da gleda Brenin koncert.

– U vrijeme kad je Brena krenula svoju karijeru sa Slatkim grijehom za nas u ekipi to je bila priča koja nam je bila duhovita. Ne smiješna, nego duhovita! Mislili smo da je to grupa ljudi koja se okupila da bi narod zabavljala sa nekakvim forama na prvu loptu, počev od „Čačka“, pa „Miki, Mićo“ i tako dalje. Međutim, malo po malo u prvi plan su sve više dolazile do izražaja njene pjevačke mogućnosti – rekao je Đorđe, a potom otkrio nepoznate detalje odnosa sa Breninim suprugom.

– Poslije nekoliko godina sreo sam se sa Bobom Živojinovićem i kaže mi „Hajde sad ti rokeru da dođeš na jedan od Breninih koncerata u Sava centar da mi zajedno čujemo i odgledamo. Red bi bio da dođeš na jedan narodnjački koncert da vidiš kako se rade stvari“- prisjetio se roker.

Đorđe je pristao na Bobin nagovor, otišao na koncert i shvatio da je Brena ozbiljan pjevač.

– Više nije bilo duhovito, nego je postalo ozbiljno, preozbiljno, potresno… Zabavno, ali i zahtjevno! Brena je jedna od karijatida sa eks – ju prostora zajedno sa Čolom, koja ima težinu i od Boga joj glas i zdravlje i njoj želim sretnu Novu 2023. godinu! – uputio je čestitke Đorđe.

(express/grandonline)

Originalni tekst