Članovi porodice Novaka Đokovića nisu na današnjoj konferenciji za novinare odgovorili na pitanje o njegovom kretanju u danima kada je imao pozitivan test na koronu, prenosi 021.

Novakov brat Đorđe Đoković je prethodno kratko prokomentarisao da je sva dokumentacija dostavljena australijskim vlastima.

Nakon pitanja o tome gde je Novak bio 17. decembra, dan nakon što je ustanovljeno da je pozitivan na korona virus, iako mu je otac suflirao da kaže da pitaju sud, rekao je da je pres konferencija završena.

Novinari su pitali gde je bio Novak Đoković 16. i 17. decembra prošle godine. Srđan Đoković šapnuo je Đorđu: “To je pitanje za sud. Pitajte sudiju”.

Novinari su insistirali na odgovoru, a onda je Đorđe Đoković prekinuo pres konferenciju.

“Proces i svi dokumenti su javni i legalni. Hvala svima još jednom što ste došli. Želim Vam sve najbolje. Hvala na podršci. Živeo Novak i idemo po još jednu titulu”, rekao je Đorđe Đoković.

Pogledajte snimak od 58. minuta:

Podsećamo, kako stoji u dokumentima koje je objavio Federalni okružni i porodični sud Australije, Đokovićevi advokati su naveli da je “datum prvog priznatog testa na kovid zabeležen 16. decembra 2021. godine”, dodajući da pre polaska na australijski kontinent nije imao temperaturu ili simptome koji bi ukazali na to da je zaražen korona virusom.

Tog 16. decembra Pošta Srbije se pohvalila “poštanskim markama za najboljeg”, predstavivši jedinstveno izdanje prigodnih poštanskih markica “Tenis: Novak Đoković, prvi reket sveta”. V.d. direktoru Pošta Srbije Zoranu Đorđeviću ovom događaju priključio se i sam Đoković. Kako je Đokovićeva supruga, Jelena, podelila na društvenim mrežama, oni su potom prošetali muzejom.

Kasnije istog dana Đoković je učestvovao na panelu koji je organizovala njegova fondacija, a na kojem su uz njega bili još i sportska direktorka Olimpijskog komiteta Srbije Sonja Vasić i trener Košarkaškog kluba Partizan Željko Obradović.

Dan kasnije, 17. decembra, Đoković je uručio pehare najboljim takmičarima Teniskog saveza Beograda za 2021. Tom prilikom Đoković se slikao sa nagrađenima ponaosob, među kojima je bilo dece.

Gospodine Đoković, da li ćete se setiti nas kada budete slobodni i svetu reći istinu?

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)