Novak Đoković i Tomaš Mahač, koga je uz gubitak jednog seta Nole pobedio u jedinom dosadašnjem meču, igraju na turniru ATP Ženeva – čije odvijanje već danima „kroji“ kiša. Ovaj meč možete uživo da pratite uz prenos na portalu „Novosti“

ЂОКОВИЋ - МАХАЧ: Ово су сви чекали!

Screenshot / TennisTV

Prvi set: Đoković – Mahač 3:1

3:1 – Ovo su svi čekali. Novak je napravio brejk. Odigrao je veoma dobar gem, ritern ga je sjajno služio i sada je najbolji teniser sveta taj koji ima sve u svojim rukama kada je u pitanju prvi set.

2:1 – Konačno jedan lak gem. Đoković je protivniku prepustio samo jedan poen, a gem je završio asom, njegovim prvim na ovom meču. Za razliku od prva dva Noletova meča kada je bilo oblaka i kiše, sada je dosta sunčano u Ženevi.

1:1 – Na razliku se igralo i na servis 44. na ATP listi. Ipak, kao i Novak i on nije dozvolio rivalu brejk.

1:0 – Kakav početak meča. Već na startu su maratonski gem odigrali Srbin i Čeh. Nole se suočio sa dve brejk prilike, ali ih je spasao i dobio je prvi gem posle 12 minuta. Takođe, najbolji teniser sveta se dosta klizao i to mu je zadavalo probleme.

Uoči meča:

Najbolji teniser sveta je došao na ovaj turnir iz serije 250 kako bi što spremnije dočekao Rolan Garos. Za sada je uspešno preskočio dve prepreke, pošto je bio bolji od Janika Hanfmana i Talona Grikspora.

Novaku će meč protiv češkog tenisera biti treće polufinale ove sezone. Prethodna dva puta je izgubio – na Australijan openu od Janika Sinera i u Monte Karlu od Kaspera Ruda.

Kao što je rečeno, kiša je organizatorima pravila dosta problema. Đokovićev prvi meč u Ženevi je bio prekinut tokom prvog seta, dok je drugi počeo nešto kasnije takođe zbog problema sa padavinama.

Novak i Tomaš su jedini meč odigrali prošle godine u Dubaiju i Srbin je trijumfovao posle velike borbe sa 6:3, 3:6, 7:6(1).

Podsetimo, pobednik ovog duela u finalu će igrati protiv boljeg iz okršaja Kasper Rud – Flavio Koboli.

BONUS VIDEO: ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Đoković se ne može porediti sa drugim igračima

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst