Dvojica najboljih tenisera u istoriji Novak Đoković i Rafael Nadal mogli bi se sastati u drugom kolu Olimpijskih igara u Parizu, odlučio je današnji žreb.

Međutim, da bismo dobili priliku da još jednom gledamo duel teniskih gorostasa, Novak će u prvom kolu morati da pobedi  Ausrtalijanca Ebdena, dok će njegov najveći rivali na otvaranju turnira ići na megdan Fučoviču iz Mađarske.

Bio bi to njihov jubilarni 60. susret, i prilika za Nadala da izjednači „head to head“ bilans u kome Đoković trenutno ima pobedu više.

Na konferenciji za mediji tokom koje je govorio sa još nekim predstavnicima srpskog tima, Đoković se osvrnuo i na žreb.

„Nadal? Video sam žreb, znam da postoji veliko interesovanje za taj eventualni duel. Naravno, prvo da prođemo do drugog kola, do meča koji će biti spektakl kao u stara dobra vremena, kada smo igrali na manje-više svim terenima širom sveta. Uzbuđen sam zbog tog potencijalnog duel, ali da prebrodim prvu prepreku i da idem što dalje. Svestan sam težine olimpijskog turnira, koji je u našem sportu drugačiji od ostalih, igramo na Rolan Garosu koji nam je dobro poznat, pogotovo Nadalu. A, opet, sam osećaj je drugačiji, jer predstavljaš svoju zemlju, to je dodatni pritisak i odgovornost, potrudiću se da je peta sreća“, izjavio je Novak Đoković, koji peti put učestvuje na Olimpijskim igrama, a dosad je osvojio bronzu na debiju u Pekingu 2008.

Novakov potencijalni put ka zlatu nastavio bi se susretom sa Arturom Filsom u trećem kolu, koji je prošle nedelje osvojio turnir iz serije 500 u Hamburgu.

U četvrtfinalu bi Novak, prema projekciji, mogao da se sastane sa Stefanosom Cicipasom koji nije u najsjajnijoj formi proteklih meseci, a u borbi za finale bi ga čekalim Aleksandar Zverev ili Tejlor Fric.

Za potencijalno finale, Đokoviću su projektovani Karlos Alkaraz, Danil Medvedev i Kasper Rud.

Teniski turnir na Olimpijskim igrama počinje u subotu.

Post Views: 72

Originalni tekst