Prvi teniser sveta Novak Đoković potvrdio je da je čuo za rezultate izbora u Australiji i dodao da je spreman da se vrati u tu zemlju u budućnosti, piše portal Tennis World.

Nakon što je Đokoviću potvrđeno ukidanje vize, izrečena mu je trogodišnja zabrana ulaska u Australiju.

Bivši australijski premijer Skot Morison bio je pokretačka snaga koja nije dozvolila Đokoviću da se takmiči na Australijan openu, ali sada ga više nema. Prošle nedelje, Morison je priznao poraz pošto je Entoni Albanez novi australijski premijer.

– Čuo sam vesti o promeni australijske vlade, ali ne znam šta to znači da mi se vrati viza. Voleo bih ponovo da odem u Australiju, ne ljutim se – rekao je Đoković, prenosi Saša Ozmo.

Đoković je svoju prvu grend slem titulu osvojio u Australiji i rekordni je devetostruki šampion Australijan opena.

– Uvek ću pamtiti sve lepe stvari koje su mi se desile u Melburnu. Imao sam tamo mnogo profesionalnih i ličnih lepih trenutaka. Uprkos svemu tome, imam sjajnu vezu sa Australijom. Rezultati koje sam imao u Melburnu pokazuju kako se osećam kada odem tamo – rekao je Đoković ranije ove godine.

Prvi put od 2018. godine na Australijan openu pobednik je bio bez prezimena Đoković.

– Sve što se dogodilo ove godine bilo je potpuno neočekivano. Biće teško zaboraviti, ali želim da se vratim u Australiju u budućnosti i da ponovo igram na Rod Lejver Areni – dodao je Novak.

Gledanje Rafaela Nadala i Danila Medvedeva u finalu Australijan opena nije bilo lako za Đokovića.

– Nije mi bilo lako da gledam finale, morao sam zbog okolnosti kod kuće, iako nisam želeo da ga gledam.

Moja žena i moj sin su gledali. Nisam video ceo meč, radili smo i druge stvari po kući. Bio sam neutralan – ko god je pobedio, ja sam izgubio, zar ne? (smeh). Nisam želeo da budem previše emotivno uključen, želeo sam da budem na terenu – rekao je Đoković.

Izvor: tennisworldusa.org

Fotka zbog koje su “pravoslavci” razapeli Jelenu Đoković: “Kojem se ona bogu klanja?”

Original Article