Saša Popović jednom prilikom govorio je o proročanstvu baba Vange i tada je otkrio da mu je predvidjela da će njegova tadašnja djevojka, koja je bila trudna, izgubiti njihovu bebu.

Između ostalog, Vanga je Saši tada kazala da će postati direktor velike muzičke firme, da će umrijeti u 86. godini života prirodnom smrću, kao i da se neće oženiti narednih šest godina iako ima djevojku.

-U tom momentu moja izabranica bila je u četvrtom mjesecu trudnoće. Pitam ja Vangu: “Pa kako se Vanga neću oženiti kada mi je djevojka trudna”, a ona mi odgovara: “Od te djevojke nema ništa, niti će se to dijete roditi”. Petog januara sljedeće godine nas dvoje smo raskinuli. Ne mogu da kažem o kome se radi, ali sve se odigralo onako kako je proročica kazala. Dogodilo se i to da sam se po njenom proročanstvu tek u 48 godini oženio Suzanom i kraj nje pronašao mir – priznao je nekadašnji suvlasnik i direktor “Grand produkcije”, na kojeg su baba Vangine riječi ozbiljno uticale.

-Kako su godine prolazile sve što je rekla počelo je da se obistinjuje. Sve više sam shvatao značaj onoga što mi je rekla. Devedest posto stvari je pogodila, a budući da ostaje onih deset posto za sumnju moram da priznam da se nadam da se ono za vrijeme smrti prevarila – kazao je kroz smijeh Popović.

Originalni tekst