Đerlek: Stranci sa prebivalištem u Srbiji mogu da se vakcinišu

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek rekao je da u Srbiji mogu da se vakcinišu strani državljani koji imaju prebivalište u našoj zemlji.

Mirsad Đerlek Foto: Srđan Ilić
Mirsad Đerlek Foto: Srđan Ilić

Na pitanje da li strani državljani mogu da se vakcinišu u Srbiji i kakva je procedura, Đerlek je rekao da svi strani državljani koji imaju prebivalište u Srbiji, kao i građani Srbije, mogu da se prijave preko e-Uprave.

"Biće pozvani prema mestu prebivališta da se vakcinišu u najbližem centru za vakcinaciju", rekao je Đerlek nakon sastanka ministra zdravlja sa direktorima kovid bolnica.

Pitanje vakcinacije stranih državljana pokrenuto je nakon što je hrvatska književnica i novinarka Vedrana Rudan objavila da se vakcinisala u Srbiji. Ona je medijima rekla da je na vakcinaciju pozvala rediteljka iz Ateljea 212 Tanja Mandić Rigonat, a da se nije prijavljivala preko e-Uprave.

Formular za prijavljivanje za vakcinaciju
Formular za prijavljivanje za vakcinaciju

Iz vladine Kancelarije za IT su za N1 naveli da se strani državljani mogu vakcinisati u Srbiji, ali da se pre toga moraju prijaviti na portal e-Uprave. Na vakcinaciju će biti pozvani prema planu koji je predstavio Batut.

Na portalu e-Uprave međutim postoji opcija da se prijave i strani državljani sa prebivalištem i bez prebivališta u Srbiji.

Izvor: Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article