Đerlek: Pobedi nad koronom doprineće proizvodnja ruske vakcine na Torlaku

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je danas da je Srbija "vrlo blizu da pobedi koronu". Dodao je da će tome doprineti proizvodnja vakcine koju će Srbija početi da proizvodi uz pomoć ruskih stručnjaka.

Mirsad Đerlek Foto: Srđan Ilić
Mirsad Đerlek Foto: Srđan Ilić

Đerlek je za televiziju Pink rekao da se dolazak ruskih stručnjaka, koji će pomoći u otpočinjanju proizvodnje vakcine protiv koronavirusa u našj zemlji, planira za 11. februar.

"Proizvodnjom vakcine protiv korone Torlak ćemo vratiti u mesto koje je imao. U tom institutu rade stručni ljudi, treba rešiti samo pitanje tehničko-tehnoloških stvari", ocenio je Đerlek.

Upitan da li je bezbedno da se osobe koje imaju koronu vakcinišu, Đerlek je rekao da se to dešavalo, ali da su to asimptomatski slučajevi, odnosno oni koji nisu znali da su zaraženi virusom.

"Ti ljudi treba da znaju da nemaju nikakvu štetu od vakcinacije. Važno je završiti lečenje, a posle 28 dana, nakon prestanka svih simpotma virusa, treba se revakcinisati", ocenio je Đerlek.

On je napomenuo i da je potrebno doprineti tome da se koronavirus svede na sezonski grip.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article