Đerlek: Pad broja zaraženih koronavirusom očekujemo krajem godine

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek rekao je danas da je situacija u zemlji i dalje vrlo ozbiljna, teška i neizvesna. Naveo je da se približavamo piku ovog talasa epidemije i da se zaravnjenje krive i pad broja zaraženih očekuje tek krajem ove godine.

Mirsad Đerlek Foto: Facebook
Mirsad Đerlek Foto: Facebook

Đerlek je za Televiziju Prva rekao da su u Beogradu statistički podaci malo bolji i da je broj novoobolelih manji.

"To ne treba da nas zavara. Prethodna noć je u glavnom gradu bila izuzetno teška", rekao je Đerlek.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja je naveo da je zdravstveni sistem dosta otporan i dodao da je bolnica u Batajnici došla u pravo vreme.

"Međutim, moraćemo voditi računa i tražiti pomoć građana.Nije poenta otvarati nove bolnice, već je poenta da se građani pridržavaju mera kako bi se izbeglo širenje zaraze i obolevanja", rekao je Đerlek ističući da se približavamo piku ovog talasa epidemije, ali da još nismo "dostigli plafon".

Dodao je da se tek krajem godine očekuje zaravnjenje krive i pad broja zaraženih i da je potrebno minimun sedam do 10 dana da se vide efekti mera.

"Nakon toga će biti odlučeno da li će i naredni vikend na snazi biti ove mere. Danas je hospitalizovano 147 više pacijenata nego juče i bićemo vrlo obazrivio prilikom popuštanja mera", rekao je Đerlek.

Izvor: Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article