Đerlek: Nema prostora za popuštanje mera

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je danas da prema njegovom mišljenju "nema prostora za popuštanje mera" koje su donete u cilju suzbijanja epidemije koronavirusa, jer se i "mere koje su donete ne poštuju".

Mirsad Đerlek Foto: Srđan Ilić
Mirsad Đerlek Foto: Srđan Ilić

Đerlek je za RTS izjavio da je u borbi protiv epidemije najvažnije "maksimalno ubrzanje imunizacije".On je rekao da se očekuje da do kraja maja 2,5 miliona ljudi bude vakcinisano, što "daje za pravo da se očekuje mirnije leto".

Đerlek je naveo da je zdravstveni sistem prenapregnut, da je hospitalizovan veliki broj ljudi, od čega je samo u kovid bolnici u Batajnici trenutno smešteno 910 pacijenata "svi sa teškom kliničkom slikom i kiseoničkom potporom".

"Siguran sam da je zdravstveni sistem spreman da odgovori tom zadatku, ali zdravstveni radnici su mnogo umorni i daju poslednji atom snage", rekao je Đerlek.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article