Đerlek: Cilj da do polovine juna bude 2,5 miliona revakcinisanih, izradili smo modele motivacije

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja i Mirsad Đerlek izjavio je da je namera da se nastavi s ubrzanjem imunizacije na korona virusa i da se radi na tome, a da je cilj da do polovine juna bude revakcinisano dva i po miliona građana.

Mirsad Đerlek Foto: Srđan Ilić
Mirsad Đerlek Foto: Srđan Ilić

"Preko Privredne komore Srbije (PKS) pravimo dogovore s domaćim i stranim kompanijama kako bi se pod hitno vakcinisali ljudi u privredi jer od toga zavisi kako ćemo moći dalje da finansiramo ogromne troškove koje imamo za zdravstveni sistem", kazao je Đerlek, koji je i predsednik Nacionalnog koordinacionog tima za imunizaciju za današnju "Politiku".
Đerlek je naveo da je Nacionalni koordinacioni tim formirao radnu grupu koja je izradila niz savremenih modela motivacije za vakcinaciju i dodao da ovih dana kreće njihova primena i "ozbiljna kampanja".
"Nemamo pravo da oduzmemo budućnost deci tako što ćemo izbegavati vakcinaciju i dozvoliti korona virusu da nas uništi", istakao je on.
Rekao je da je video da neke firme motivišu ljude novčanom naknadom da se vakcinišu, ali je naveo da to država neće raditi.
Dodao je da početkom aprila u Srbiju stiže dva miliona vakcina i naglasio da želi da one budu što pre utrošene.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article