Sara Jelovac, sestra čuvenog košarkaša Stevana, napisala je dirljivo pismo koje je posvetila svom bratu koji je 14. novembra doživeo moždani udar.

Podsetimo, košarkaš i reprezentativac naše zemlje se srušio na treningu. Hitno je prevezen u bolnicu, gde je po poslednjim informacijama u kritičnom stanju.

Sestra je napisala reči zbog kojih su mnogi pustili suzu.

„Ljubavi moja, želim toliko toga da ti kažem, ne znam kako da počnem. Ne postoje reči na ovom svetu koje bi tebe opisale. Ti si moj svet, moje sve. Moj veliki bata.

Oduvek si bio moj borac i junak. Ponosna sam na tvoj život, na tvoju karijeru, na tebe. Ti si poseban čovek.

Od kada znam za sebe čuvao si me, postavljao si se zaštitnički, obožavam taj tvoj stav. Ali, tvoja seka mora da ti kaže da više nije mala, porasla sam ljubavi moja.

Tog dana sam porasla. Tog dana kada se naš život okrenuo naopačke, bez ikakve najave i mogućnosti da to sprečimo.

Sećaš se kako smo oboje prevrtali očima na tatinu i maminu rečenicu: „Ceo život je borba“.

Došao je trenutak bato moj da tu rečenicu prihvatimo i shvatimo je ozbiljno. Znam da me čuješ i zato želim da me slušaš pažljivo, nemoj da se bojiš, tu je tvoja seka, svi smo tu, uz tebe smo.

Znaš lepi moj, osetim da mi Bog šalje nadljudsku moć i snagu. Ja sam tvoja krv i tvoje meso, ja te osetim, znam da osetiš i ti mene.

Doktori koji mi te paze kažu da je ovo maraton, zamisli koliko će radosti u naše živote doneti pobeda, živim za taj dan najlepši moj. Živim za dan kada ćeš se opet smejati na sav glas iz srca, onako kako samo ti umeš ljubavi moja.

Voli te tvoja seka“, napisala je Sara, a njeno pismo bratu je već prevedeno na nekoliko svetskih jezika.

Košarkaši Srbije pobedu posvetili Stevanu

Stevan Jelovac je u kritičnom stanju i bori se za život posle moždanog udara preneo je grčki portal “Basketworld.net” i to sa naglaskom da u AEK-u trenutno niko ne može da veruje šta se događa, kao i da se zdravstveno stanje Srbina ubrzano pogoršava.

– Vest nikako nije dobra, pošto poslednje informacije govore da se zdravstveno stanje ovog asa ubrzano pogoršava i to govore lekari koji ga posmatraju u „Metropoliten bolnici”. Sada se njegova porodica nada čudu, kako bi Stevan Jelovac pobedio opasnost po život. Saopštenje AEK-a od pre dva dana govorilo je o njegovoj kritičnoj, ali stabilnoj situaciji i svi su čekali pozitivne vesti, što se nažalost nije desilo – naveo je ovaj portal.

Klub je otkazao i prijateljsku utakmicu sa Larisom, bez objašnjenja, a potresna situacija posebno je pogodila je mnoge pa i Miloša Teodosića koji je sinoć izjavio:

– Voleo bih da pobedu posvetimo našem kolegi koji je u jako teškom stanju i nadamo se da ćemo ovim malim gestom doprineti njegovom oporavku. Ne znam šta bih pametno rekao, ali smo svim srcem uz njega.

Ova priča je još jedan dokaz da je ljubav brata i sestre najveća na svetu

Original Article