(Beta-AP) – Direktorka američke Tajne službe Kimberli Čitl izjavila je da je atentat na Donalda Trampa bio najzveći operativni neuspeh agencije u poslednjih nekoliko decenija.

Dodala je da preuzima punu odgovornost za sve pogrešne poteze agencije u vezi sa napadom na Trampa na predizornom skupu u Batleru u saveznoj državi Pensilvaniji, u kom je republikanski predsednički kandidat upucan u uho.

Tajna služba je ranije priznala da je odbila neke zahteve Trampovog tima za povećanje bezbednosti na njegovim kampanjama u godinama pre atentata.

Sekretar za unutrašnju bezbednost Alehandro Majorkas rekao je da je to „neuspeh službe“, dok je nekoliko kongresmena pozvalo Čitlovu da podnese ostavku, ili da je predsednik Džozef Bajden otpusti.

Tajna služba je saopštila da Čitl ne namerava da se povuče. Ona i dalje ima podršku Bajdena, Majorkasa i drugih istaknutih demokrata.

Napad na Trampa bio je najozbiljniji pokušaj ubistva predsednika ili predsedničkog kandidata još od 1981. godine, kada je pucano na Ronalda Regana.

Post Views: 14

Originalni tekst