Predstavnica Srbije Ana Đurić Konstrakta i delegacija RTS-a na Pesmi Evrovizije doputovali su juče u Torino, međutim, u Italiji ih nije dočekao niko iza naše ambasade, saznaje Danas.

To je svojevrsan presedan, jer svake godine predstavnike Evrovizije Srbije u zemlji domaćina uvek dočeka tamošnji ambasador naše zemlje, ili bar njegov zamenik ili sekretar.

Delegaciji RTS-a iz ambasade u Italiji samo je poručeno “ako vam nešto treba, mi smo u Rimu”.

Naša država inače ima i konzulat u Milanu, ali ni tamošnji konzul, gde je Konstrakta prvo sletela, nije bio zainteresovan da dočeka našu predstavnicu.

Konzul Srbije u Milanu je Radmila Selaković, rođaka Nikole Selakovića, ministra spoljnih poslova, koji je bio upoznat sa planom dolaska naše delegacije na evrovizijsko takmičenje.

Inače, italijanski ambasador u Srbiji ispratio je našu delegaciju u Italiju na Pesmu Evrovizije, što je takođe običaj i tradicija, koji već predstavljaju svojevrsan protokol.

Podsetimo, predstavnica Srbije Ana Đurić Konstrakta ispraćena je svečano na Pesmu Evrovizije, a na ceremoniji u Radio-televiziji Srbije od ambasadora Italije Karla Lo Kaša dobila je zastavu Italije.

Lo Kašo je rekao da je veoma srećan jer može da pozdravi srpsku predstavnicu i poželi joj uspeh na Evroviziji.

– Kao strastveni pratilac muzike moram da kažem da je ova pesma korak ispred vremena, u svakom smislu – rekao je italijanski diplomata.

Konstrakta je italijanskom ambasadoru uzvratila poklonom – cegerom sa peškirom, koji je i njen glavni rekvizit u evrovizijskom nastupu, gde će 12, maja u Torinu nastupiti kao treća.

Konstrakta na Evroviziju krenula u fići, nastupaće u borosanama

Original Article