Kraljica Leticija važi za izuzetno negovanu ženu, a evo kog režima ishrane se ona pridržava.

Kraljica Leticija se pridržava ove dijete
Kraljica Leticija se pridržava ove dijetefoto: R. del Campo / Goff Photos / Profimedia

Dermatolog dr Perikone je osmislio “Perikone dijetu“, koja osim što skida kilograme i zateže kožu.

Nje se pridržava i kraljica Leticija, a savet je da se ovog režima ishrane pridržavate 28 dana. 

Dr Perikone posebno ističe efekte ove dijete na kožu lica, jer je, kako kaže, upravo ishrana ključ zdrave kože.

Program ove dijete uključuje tri koraka: posebnu dijetu, dodatke ishrani i primenu na koži. Naravno, pre svake dijete treba da se posavetujete sa lekarom i nikako ne sprovodite režim ishrane na svoju ruku. 

Namirnica koja se najviše konzumira u ovom režimu ishrane je riba, tačnije losos, kao i druge namirnice bogate antioksidansima. 

Savetuje se konzumiranje lososa dva puta dnevno, budući da to omogućava da blagodeti astaksantina i esencijalnih masnih kiselina u lososu počnu da deluju. Losos možete da zamenite živinom ili tofuom.

Iz ove ishrane se izbacuju kofein, hleb i slatkiši, a pije se mnogo vode i zelenog čaja.

Predlog jelovnika

Doručak

Jedna opcija je omlet od tri jaja uz dimljeni losos, a druga opcija je ovsena kaša od 3 kašike pahuljica (nikako instant kaša), uz šaku svežih borovnica i malo badema. 

omlet, Omlet
foto: Shutterstock/Mehriban A

Ručak

Za ručak se jedu pečena ćuretina, zelena salata, paradajz, uz malo kuvanog pasulja. Za dezert se može uzeti nekoliko borovnica ili par komadića dinje. 

Večera

Večera podrazumeva oko 100-150 g pečenog lososa, zelenu salatu i bareno povrće poput brokolija, spanaća i špargle. Treba izbegavati krompir, šargarepu i cveklu.

Nakon večere sledi još jedan obrok pre spavanja, to je obično jedno tvrdo kuvano jaje, mala salata od svežeg celera, 3 crvene sveže paprike i 3 masline.

Originalni tekst