Nakon višemesečne pauze, nastavlja se serijal optužbi između Marinike Tepić i Dragana Markovića Palme oko silovanja maloletnica, bunga bunga žurki i zastrašivanja žrtava i svedoka iz Jagodine i okoline.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić je u emisiji „Junaci doba zlog“ na N1 iznela nova saznanja o seksualnim zlostavljanjima u Jagodini, a najviše pažnje privukla je njena priča o za sada anonimnoj devojci koja je zbog pretrpljenog seksualnog zlostavljanja završila na bolničkom lečenju.

Tepić je rekla da je reč o povredama nastalim na jednoj od Palminih zloglasnih žurki, a da lekari nisu imali izbora nego da o celom slučaju obaveste i policiju.

– Nakon toga su se dogodile smene u jagodinskoj policiji, a to nikada nije ni procesuirano, a kamoli da je pravda zadovoljena. Kad vam to kaže policajac, normalno je pitanje kako očekivati da će bilo ko reagovati. Naročito ako je Palmi omogućena odbrana na svim nacionalnim frekvencijama, na najsiroviji i najpokvareniji način – ispričala je Tepić.

Tepić je dnevnom listu Nova dostavila i navodnu prepisku sa jednim policijskim službenikom koji je po svemu sudeći dobro upoznat sa celim slučajem.

U pomenutoj prepisci, navodi se da je zbog težine povreda devojka završila na bolničkom lečenju, te da je bila u pratnji osobe koja se predstavila kao njen momak.

U prepisci se navodi da su, imajući u vidu težinu povreda, zaposleni u Opštoj bolnici Jagodina kontaktirali policiju koja je, kako se ističe, naposletku ustanovila da muškarac u pratnji devojke nije njen momak, prenosi Nova.rs.

prepiska
Foto: Printscreen

“Nekoliko stanova po Jagodini se koristilo za to. Opremljeni su kao u ‘najluđim’ pornićima. Po 20 ih je učestvovalo nekad”, navodi se u prepisci.

Bolnica: U januaru 2019. bilo pet slučajeva nasilja

Vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice u Jagodini nije govorio o ovom konkretnom slučaju, ali je objasnio da je prema njihovim podacima bilo pet slučajeva nasilja tokom januara 2019. godine.

– Od toga su četiri bila među bračnim drugovima, a jedno prema starijoj osobi. Svaki takav slučaj se evidentira i naša obaveza je da prijavimo sve policiji i Centru za socijalni rad. To je potpuna i jedina istina. Jedan slučaj, unutar porodice, je imao elemente seksualnog nasilja – kazao vd direktor Miloš Lukić za pomenuti dnevni list uz napomenu da drugih slučajeva u pomenutom periodu nije bilo, niti da je bilo moguće prikriti ih, imajući u vidu stroge procedure.

Tužilaštvo drži slučaj na ‘ledu’

Inicijator otkrivanja ove zverske afere Marinika Tepić ističe da nije iznenađena što je i ovaj slučaj ostao ispod radara, podsećajući da se tužilaštvo ranije izjasnilo da trenutno nema dokaza protiv Palme, ali da predmet definitivno nije odbačen.

– Time je ostavljena mogućnost da, u slučaju da se pojave novi dokazi, oni pokrenu postupak. S druge strane, odbačena je krivična prijava protiv mene koju je Palma podneo, a istovremeno nikada do mene nije došla informacija šta se dogodilo sa onom krivično prijavom koju su više od 300 žena iz Jagodine, na nagovor Palme, podnele protiv mene – rekla je ona za dnevni list Nova, dodajući da sve to ukazuje da tužilaštvo pokušava da “opere dušu”, jer ne može da procesuira Palmu.

– Vučić mu je obezbedio zaštitu i omogućio da se pojavljuje na televizijama sa nacionalnim frekvencijama, odakle zastrašuje svedoke i žrtve. Na kraju je i lično otišao kod njega u Jagodinu kako bi poslao poruku da ga neće pustiti niz vodu. Sve dodatno otežava to što tužilaštvo ne želi da obezbedi zaštitu žrtvama i svedocima pre nego što se oni izjasne. S druge strane, oni neće da govore dok im se ne pruže garancije da će biti zaštićeni. Bili kako bilo, ovakve stvari ne zastarevaju i Palma će morati da se suoči sa ovim optužbama, da odgovara i da završi u zatvoru. On je već doživeo civilnu smrt – zaključila je Tepić.

Podsetimo, u aprilu 2012. godine, potpredsednica SSP je iznela podatke da Palma u Jagodini organizuje žurke na kojima se podvode čak i maloletne ženske osobe. Na konferenciji za medije ona je prikazala i video snimak izjave nekašnjeg zaposlenog u hotelu u Končarevu, koji je naveo da je svedočio podvođenju devojčica.

Dragan Marković Palma ponovo tužio Mariniku Tepić

Predsednik Skupštine Jagodine Dragan Marković Palma podneo je Osnovnom sudu u tom gradu tužbu protiv potpredsednice Stranke slobode i pravde (SSP) Marinike Tepić zbog, kako je naveo, „najnovijih laži“ koje je o njemu iznela u vezi sa „podvođenjem maloletnica“ u serijalu „Junaci doba zlog“.

Marković je podneo tužbu zbog „povrede ugleda i časti“ posle navoda potpredsednice SSP, emitovanih 9. februara u dokumentarnom filmu „Junaci doba zlog“, da je januara 2019. godine, posle žurke u organizaciji gradskih vlasti Jagodine, jedna devojka bila hospitalizovana zbog seksualnog zlostavljanja.

„Lažov Marinka Tepić je ceo taj navodni slučaj povezala sa mojim imenom. U slučaju takvih krivičnih dela mora postojati trag u bolnici ili Domu zdravlja ili u policijskim zapisnicima. Opšta bolnica u Jagodini, za koju Tepić tvrdi da se u istu prijavila navodna zlostavljana devojka, već je saopštila da takvog slučaja nije bilo, odnosno da je u periodu koji pominje Marinika Tepić bilo pet prijavljenih slučajeva nasilja, od kojih su četiri bila među bračnim drugovima, a jedan prema starijoj osobi“, naveo je predsednik Skupštine Jagodine, a preneo njegov kabinet.

Pozvao je potpredsednicu SSP da imenuje „jednog svedoka, a da nije kriminalac i da ne laže“.

Palma tužio Mariniku Tepić zbog novih optužbi za seksualno zlostavljanje

Original Article

(Visited 4 times, 1 visits today)