Nikola Kojo, čuveni srpski glumac je nedavno doživio porodičnu tragediju, kada je njegov brat Vladimir preminuo. Sada je Vladimirov sin Velja, potresnim riječima objasnio kako su protekli posljednji trenuci života njegovog oca.

On je bio uz oca u trenutku kada se nesreća dogodila, te je dao sve od sebe da ga održi u životu. Nažalost, spasa nije bilo.

-Nemam mnogo toga da kažem. Bio sam na mjestu nesreće kad se sve desilo. Ocu sam držao jezik rukama da se ne bi ugušio dok je ležao na podu. Kolege koje su bile nedaleko od mjesta nesreće su brzo pozvale Hitnu pomoć, pa je prevezen u bolnicu – rekao je on, pa dodao:

-Pošto ima više verzija priče, ono što mogu da kažem jeste da se ovakve stvari maltene ne dešavaju. Konj se uvijek zaustavi ispred čovjeka jer oni nas vide dva puta većim nego što jesmo u prirodi. Životinja mog oca nije vidjela, zato konj nije mogao da se zaustavi i tako je došlo do nesreće – priča sin nastradalog Vladimira.

Kako je dalje objasnio, poslije sahrane oca preuzeo je kormilo iz ljubavi prema životinjama i svemu onome što je njegov otac radio.

-Kad dođem na hipodrom, radim sve ono što je i moj otac radio. Preuzeo sam neke stvari. Najviše sam tu zbog toga što ja znam koliko je njemu sve ovo značilo i koliko ljubavi je ulagao u cijelu priču. Naravno, tu je i ljubav prema životinjama. Biću spreman da pričam o njegovim uspjesima tek kad prođe 40 dana. Mislim da je to fer, sada je sve svježe. Pehari i nagrade su dokaz o tome koliko je Vladimir posvećen konjima i poslu. Ovo je ekstremni sport, treba više da se piše o ljudima koji se njime bave i koji su prvaci na raznim takmičenjima. Treba da se priča o tome kakve su sve medalje donijeli za S, sve ovo se radi sa mnogo ljubavi – rekao je Vladimir.

Originalni tekst