U utakmici devetog kola ruskog prvenstva, Fakel Voronjež će dočekati Rubin Kazanj (18: 00).

ДЕРБИ ЗАЧЕЉА: Ко ће прекинути пост?

Foto: Profimedia

Danas ćemo gledati obračun dve najgoreplasirane ekipe u Premijer ligi. Domaćin je zacementiran za dno sa pet osvojenih bodova, dok je gost sakupio poen više.

Fakel je prošle godine jedva izbegao relegaciju savladavši Jenisej u baražu, ali izgleda da ga i ove sezone očekuje slična sudbina. Deluje veoma loše na terenu i ostvario je samo jednu pobedu u dosadašnjem toku prvenstva kada je savladao Pari sa 2:0 u petom kolu.

Pored toga je odigrao dva remija i doživeo čak pet poraza, a dodatno poražavajuća činjenica za ekipu iz Voronježa je to što nije postigla gol na poslednje četiri ligaške utakmice, a ako na to dodamo meč sa Orenburgom u kupu, domaćin nije zatresao mrežu punih 450 minuta!

Sa druge strane, Rubinu ide nešto bolje ali se i on opasno muči. Ostvario je dve pobede nad Samarom i Uralom, ali je uz njih odigrao samo jedan remi i takođe doživeo pet ligaških poraza.

Poslednji u nizu naneo mu je Zenit koji ga je rutinski savladao sa 3:0.

Gost se ove sezone vratio u elitu iz drugog ranga i cilj mu je da ”preživi” u njoj, ali očigledno je da to neće biti lak zadatak za nekadašnjeg prvaka Rusije.

Rubin igra utakmice sa velikim brojem pogodaka o čemu svedoči njegova gol-razlika 9: 18, pa verujemo da će to i danas biti slučaj.

NAŠ TIP: |1+&2+ (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Originalni tekst