Incident koji se dogodio oko 13 sati kod Palate Srbija, kada je bezobzirni vozač oborio jednog od demonstranata, bacio je senku na protest protiv rudarenja litijuma.

Podsećamo, ekološki aktivisti danas su blokirali Novi Beograd ispred Palate Srbija.

Reč je o građanima koji su prethodno šest dana kampovali ispred Predsedsedništva tražeći potpunu zabranu iskopavanju litijuma i bora u Srbiji.

Današnja blokada i protest organizovani su povodom Dana državnosti i dodele ordenja koju organizuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Demonstrant koga je na blokadi ispred Palate Srbije udario automobil i nosio na haubi nekoliko metara u stanju je blagog šoka i čini se da nema ozbiljnije povrede.

On je za Nova.rs rekao da ga je automobil „pokupio“ na putu, te da je mislio da će da stane, ali nije, nakon čega se otkotrljao.

– Jedan auto je bio veoma odlučan da prođe kroz blokadu. Ja sam bio na putu, on me je pokupio. Ja sam se samo držao. Mislim da će da stane, ali nije, a onda sam se otkotrljao – kaže on za Nova.rs.

Policajci u civilu su mu prišli i nudili da ide u Hitnu pomoć, ali je on to odbio.

– Nisam baš siguran kako se osećam. Malo sam u šoku – navodi demonstrant.

On je sa automobila uzeo brisače i to mu je, kako kaže, trofej.

Okupljeni građani su videli registarski broj, a kako je njemu i okupljenim građanima rekla policija na licu mesta, vozač koji ga je udario je ubrzo uhapšen.

Snimak gaženje demonstranta možete pogledati OVDE.

Protest ispred Palate Srbije, meštanin Gornjih Nedeljica probio kordon (VIDEO)

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)