POVODOM napisa u dnevnom listu „Nova“ vezanih za posetu zamenika ministra inostranih poslova Ruske Federacija Aleksandra Gruška, Ministarstvo spoljnih poslova obaveštava javnost da celokupan članak, koji govori o ovoj temi, kao i glavni naslov u sutrašnjem broju lista „Nova“, predstavlja lažnu vest i umišljajno sročenu dezinformaciju, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

ДЕМАНТОВАН ТЕКСТ ЛИСТА НОВА О ПОСЕТИ АЛЕКСАНДРА ГРУШКА: Огласило се МСП - Лажна вест и умишљајно срочена дезинформација

Foto: EPA

– Evidentno je da je reč o pristajanju ili nameri autora i naručilaca ove dezinformacije da iznošenjem dezinformacija o karakteru i prirodi odnosa Republike Srbije sa Ruskom Federacijom izazovu političke tenzije i podele u našoj zemlji, nanese politička šteta državnom rukovodstvu naše zemlje na čelu sa predsednikom Vučićem, ali i nanese šteta ugledu Srbije u međunarodnoj zajednici.

Osuđujemo ovaj eklatantan primer neodgovornog ponašanja u javnoj sferi. Ministarstvo spoljnih poslova poziva autore i naručioce ove dezinformacije, kao i sve aktere na javnoj sceni, da se u složenom geopolitičkom trenutku za našu zemlju uzdrže od plasiranja lažnih vesti, koje mogu proizvesti štetne posledice po državne interese. Posebno pozivamo na odustajanje od nastojanja da se neistinitim i senzacionalističkim natpisima ostvaruju dnevno politički ciljevi i podiže čitanost i gledanost javnih glasila – navodi se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst