Arno Gujon doskorašnji šef Uprave za saradnju sa dijasporom Vlade Srbije,uputio demanti na tekst „LSV:Nadležni da preispitaju Gujona“ objavljenom na portalu Danas.rs navodeći da je vest koju je plasirala Liga socijaldemoktara Vojvodine, netačna.

Demanti prenosimo u celosti:

U cilju istinitog i potpunog informisanja javnosti i u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima („Službeni glasnik RS“ br: 92/23), Arno Gujon demantuje tekst objavljen 03.07.2024. godine na sajtu Danas.rs „LSV: Nadležni da preispitaju Gujona

Državna revizorska institucija (DRI) Republike Srbije demantovala je danas lažne navode Radija Slobodna Evropa, čije delove LSV u saopštenju koje ste objavili prenosi, a koji su imali za cilj da dovedu čitaoce u zabludu.

U tom demantiju DRI podvlači da navodi Radija Slobodna Evropa “da je ranijim uplatama Uprave za dijasporu bila otežana kontrola trošenja sredstava“, nisu tačni, jer u Izveštaju o reviziji takav tekst uopšte nije naveden. DRI dalje ističe da su „u Izveštaju o reviziji finansijskih izveštaja Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, Beograd za 2023. godinu, tabelarno navedeni podaci o 342 nosioca projekata, kojima su odobrena i preneta sredstva po sprovedenim konkursima i ne postoje podaci iz kojih „proizlazi” da se radi o “desničarskim organizacijama povezanim i sa partijom predsednika Srbije Aleksandra Vučića”.

Ova institucija u svom reagovanju zaključuje da se pogrešnim tumačenjem njihovog izveštaja i netačnim navođenjem, čitaoci dovode u zabludu čime se nanosi šteta ugledu ove važne i nezavisne institucije.

Komentari

Originalni tekst